11:26 10.09.2019

На Харківщині на території полігону горять торфовища

1 хв читати
На Харківщині на території полігону горять торфовища

Через суху жарку погоду в Харківській області на окремих ділянках загальновійськового полігону окремої механізованої бригади поблизу с. Клугино-Башкирівка (Чугуївський район) сталося самозаймання торфовищ, яке провокує розвиток низової пожежі (горіння трави, листя, коренів дерев).

"У заходах з локалізації та ліквідації торф'яної пожежі задіяні понад 50 військовослужбовців і сім одиниць техніки", - повідомили кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" в інформаційному агентстві Міністерства оборони в Харківській області.

Співрозмовник агентства наголосив, що поширювана в соцмережах інформація про можливі вибухи боєприпасів не відповідає дійсності, оскільки на території полігону немає складів і сховищ із вибухонебезпечними предметами або речовинами. Заняття з бойової підготовки з виконанням практичних стрільб на полігоні не проводяться.

"Загрози життю військовослужбовців і цивільних осіб немає", - повідомили в інформагентстві Міноборони в Харківській області.

Як зазначили в прес-службі ГУ ДСНС у Харківській області, нині в області зберігається найвищий - п'ятий - рівень пожежної небезпеки. За минулу добу в області зафіксовано 75 випадків займання сухої трави, хвойної підстилки, очерету та сміття, внаслідок чого було знищено близько 30 га сухих рослин.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА