12:28 10.09.2019

У Станиці Луганській готують майданчик для техніки, яка відновлюватиме міст, НЗФ досі не прибрали своїх фортифікацій

2 хв читати
У Станиці Луганській готують майданчик для техніки, яка відновлюватиме міст, НЗФ досі не прибрали своїх фортифікацій

Українська сторона здійснює підготовчі роботи з облаштування майданчика для встановлення важкої будівельної техніки біля зруйнованої частини мосту через р. Сіверський Донець у районі смт Станиця Луганська Луганської області, повідомляє українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК).

"Зокрема, представники ТОВ "Флангер" проводили роботи з розширення узбіччя дороги у напрямку моста, а саме: повністю заасфальтували ліве узбіччя дороги (до 800 м) у напрямку зруйнованого моста. Також провели підготовчі роботи з розширення правої частини узбіччя дороги (покладено щебінь протяжністю до 600 м) у напрямку зруйнованого моста", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сторінці Операції об'єднаних сил у соцмережі Facebook.

У свою чергу оперативно-піротехнічний підрозділ Державної служби України з надзвичайних ситуацій проводив роботи з обстеження ділянки місцевості для організації дороги - технологічного під'їзду до зруйнованої частини моста.

Українська сторона продемонструвала СММ ОБСЄ свою готовність до запланованих робіт з відновлення моста, наголошується в повідомленні.

У свою чергу, за даними української сторони СЦКК, незаконні збройні формування не виконали взятих на себе зобов'язань щодо демонтажу фортифікаційних споруд на ділянці розведення. "Не виведено особовий склад, який здійснює постійне чергування у формі зразка РФ з нарукавними нашивками синього кольору, так званого СЦКК, та не прибрано фортифікаційні споруди безпосередньо на мосту (синій кунг з логотипом СЦКК) і за мостом (бетонні споруди - вогневі точки)", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, президент України у рамках робочої поїздки до Луганської області 7 липня відвідав смт Станиця Луганська і заявив про наміри відновити зруйнований міст, через який люди перетинають лінію розмежування та який планується відновити за умови дотримання перемир'я.

31 липня на засіданні Тристоронньої контактної групи із врегулювання ситуації на Донбасі сторони домовилися про початок розмінування прилеглих до мосту в Станиці Луганської територій з 1 серпня.

24 серпня українська сторона розпочала демонтаж фортифікаційних споруд біля зруйнованого мосту через Сіверський Донець у Станиці Луганській.

2 вересня українська сторона демонтувала останню фортифікаційну споруду, розташовану в районі КПВВ "Станиця Луганська", і заявила про готовність до початку робіт безпосередньо на зруйнованій ділянці моста в Станиці Луганській. Водночас було зазначено, що з непідконтрольного українському уряду боку демонтаж споруд, необхідний для будівництва моста, не здійснено.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Мінкультури розробило порядок визначення меж історичних ареалів у населених пунктах

Росіяни обстріляли Нікопольський район, пошкоджено інфраструктурний об'єкт - голова ОВА

Україна продовжує виступати за створення окремого міжнародного трибуналу, який мав би мандат на подолання імунітету лідерів країни-агресора - Мудра

Росіяни за 2023 рік використовували на виробництвах західні верстати та їхні запчастини на $355 млн - Єрмак

Затримано громадянина Польщі, який пропонував російським спецслужбам замах на президента України

З окупації вдалося повернути двох підлітків, позбавлених батьківського піклування, - Херсонська ОВА

Засідання Ради Україна-НАТО відбудеться 19 квітня у віртуальному форматі

Очільника "Російської громади Полтавщини" засуджено до 15 років в'язниці

У Дніпровському районі рятувальники ліквідували пожежі, спричинені ракетною атакою

У Києві на Подільському мостовому переході триває облаштування конструкцій тунелів метрополітену

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА