12:29 10.09.2019

Учасників так званої "Самооборони Криму" підозрюють у тортурах кримськотатарського активіста Аметова - прокуратура АРК

2 хв читати
Учасників так званої "Самооборони Криму" підозрюють у тортурах кримськотатарського активіста Аметова - прокуратура АРК

Правоохоронні органи підозрюють учасників так званої "Самооборони Криму" у викраденні й тортурах, які призвели до смерті кримськотатарського активіста Решата Аметова.

"Більше ніж п'ять років тому в окупованому Криму викрали та катували до смерті кримськотатарського активіста Решата Аметова. Виступаючи проти окупації півострова, він вийшов на одиночний пікет і не повернувся до своєї сім'ї та рідних. Завдяки співпраці прокуратури, поліції та правозахисної організації сьогодні розкрито злочин і повідомлено про підозру викрадачам, які були учасниками "Самооборони Криму", - розповів прокурор АР Крим Гюндуз Мамедов у відеоповідомленні, розміщеному на сторінці прокуратури АРК у Facebook.

За його словами, керував викраденням "колишній військовий армії РФ, який, зокрема, воював на сході України".

У телеграм-каналі прокуратура АРК інформує, що двоє учасників "Самооборони Криму" і колишній військовослужбовець ЗС РФ підозрюються в скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 260 КК України (участь у діяльності не передбаченого законом збройного формування) і ч. 3 ст. 146 КК України (незаконне позбавлення волі людини, за попередньою змовою групою осіб, що спричинило тяжкі наслідки).

"Підозрюваних оголошено в міжнародний розшук", - йдеться в повідомленні прокуратури.

На сайті МВС України розміщено дані про оголошення в розшук зазначених осіб.

Як повідомлялося, на початку березня 2014 року було викрадено і згодом знайдено убитим унаслідок жорстоких тортур Аметова - батька трьох малолітніх дітей, мусульманина за віросповіданням. Раніше він брав участь у мирному протесті проти окупації Криму російськими військами.

У Меджлісі кримськотатарського народу заявляли, що факт незаконного затримання і примусового етапування Аметова з Центральної площі Сімферополя зафіксували журналісти на відео.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА