13:03 10.09.2019

Сенцов: Питання про участь у політиці для мене залишається відкритим, планую знімати кіно і жити

2 хв читати
Сенцов: Питання про участь у політиці для мене залишається відкритим, планую знімати кіно і жити

Кримські політв'язні Олег Сенцов та Олександр Кольченко, які повернулися з РФ до України в рамках взаємного звільнення утримуваних, розповіли про свої плани на найближче майбутнє і заявили, зокрема, що не мають наміру повертатися на окупований півострів.

На спільній прес-конференції у вівторок у Києві Сенцов заявив, що поки що для нього питання участі в політиці залишається відкритим.

"Що стосується мого можливого життя політичного, для мене самого питання поки що залишається відкритим. Тобто я сам для себе не те, щоб поки що не вирішив - питання ще відкрите", - сказав режисер, додавши, що політики з ним поки що не зв'язувалися, за що він їм вдячний.

При цьому Сенцов пояснив, що він людина не публічна, "але так вийшло, що життя вивело - я відчуваю якусь певну відповідальність за це перед своїм народом, перед своєю країною і тому робитиму все, що в моїх силах для своєї країни".

У свою чергу Кольченко зазначив, що поки що нічого планував. "У перші дні хочу трохи відпочити, трохи адаптуватися. Ну і доки Путін при владі, в Крим повертатися не маю наміру", - сказав він.

Сенцов повідомив, що планує "займатися двома найчудовішими речами на цій землі - це знімати кіно і жити". "Що стосується Криму, то повернуся туди тільки на танках... Не потрібно сприймати мої слова буквально".

"Що стосується особистого - так, я житиму в Києві, моя дочка вже переїхала сюди, моя мама приїхала з моїм сином нас провідати. Мама поки що залишиться, син із моєю колишньою дружиною їдуть до Криму. Спілкуємося, вирішуємо сімейні справи", - сказав він.

Як повідомлялося, уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що для чотирьох кримських політв'язнів, які повернулися після обміну до України, зокрема Сенцова та Кольченка, держава купить житло в Києві. Усі четверо згодні залишитися в місті, зокрема тому, що в Крим повернутися вони не можуть.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

Рішення про призупинення консульських послуг для українських чоловіків мобілізаційного віку за кордоном спрямоване на забезпечення справедливості - Кулеба

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

Байден: Буквально в найближчі кілька годин ми почнемо відправляти в Україну військову допомогу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА