19:43 11.09.2019

ДБР розслідує розтрату майже 37 млн грн при будівництві табірного містечка на полігоні "Широкий лан"

2 хв читати
ДБР розслідує розтрату майже 37 млн грн при будівництві табірного містечка на полігоні "Широкий лан"

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань (ДБР), розташованого в Миколаєві, здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом нанесення збитків державі в сумі близько 37 млн грн при виконанні будівельних робіт на території полігону "Широкий лан" (Миколаївська обл.).

Як повідомила прес-служба ДБР, досудове розслідування встановило, що в 2016 році між Міністерством оборони України та генпідрядником було укладено договір на виконання будівельних робіт для будівництва табірного містечка на території полігону "Широкий лан". Згідно з умовами договору, об'єкт повинен був бути повністю готовим і зданим в експлуатацію в 2018 році, проте частину будівельних робіт не було виконано.

Відповідальним за здійснення технічного нагляду був призначений військовослужбовець Головного квартирно-експлуатаційного управління Збройних сил України. За інформацією ДБР, він неналежним чином виконав певні зобов'язання - не проконтролював відповідність обсягу виконаних робіт умовам договору, не забезпечив ефективного і цільового використання бюджетних коштів за вказаною угодою.

"Як наслідок, компанія-будівельник отримала від Міноборони України 135 млн грн - 37 млн грн з цієї суми сплачено за роботи, які фактично не виконані, чим завдано відповідної шкоди державі", - підкреслили в Держбюро.

Кримінальне провадження розслідується за ч.ч. 3, 5 ст. 191 (привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах), ч. 3 ст. 425 (недбале ставлення до військової служби, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану) Кримінального кодексу України.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА