20:01 11.09.2019

Джонсон відмовляється від передвиборчого альянсу з лідером партії Brexit

2 хв читати
Джонсон відмовляється від передвиборчого альянсу з лідером партії Brexit

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон не має наміру укладати угоду про передвиборчий альянсі з лідером партії Brexit Найджелом Фаражем, повідомляють британські ЗМІ.

Представник Даунінг-стрит сказав, що "прем'єр-міністр не укладатиме угоду з Найджелом Фаражем". За його словами, Джонсон "дав ясно зрозуміти - угоди не буде".

Раніше Фараж запропонував Джонсону укласти угоду, мета якої - координація дій, щоб спільними зусиллями на виборах завоювати якомога більше місць у парламенті. Лідер партії Brexit в обмін на такий альянс хоче, щоб прем'єр Великої Британії підтвердив готовність піти на Brexit без угоди з ЄС. Фараж також запропонував визначити 80 виборчих округів для спільних дій на виборах: згідно з пропозицією, в цих округах слабший кандидат від однієї з партій зніметься з виборів на користь більш сильного. В обмін на це партія Brexit не виставлятиме своїх кандидатів у всіх інших округах, щоб не відбирати там голоси у кандидатів-консерваторів.

За словами Фаража, якщо Джонсон піде на таку угоду, то партія Brexit допоможе йому втримати впевнену більшість у парламенті і, таким чином, ефективніше вирішувати питання, пов'язані з проблемою виходу з ЄС.

"Ми можемо бути або кращими друзями, або гіршими ворогами", - сказав Фараж.

Королева Великої Британії Єлизавета II підписала 9 вересня закон, який відкладає вихід країни з ЄС у разі, якщо до 31 жовтня 2019 року не підписано угоду з Брюсселем.

Відповідно до закону, Джонсон повинен попросити ЄС перенести крайній термін Brexit на 31 січня 2020 року. Мета цього заходу - уникнути "жорсткого" виходу з ЄС без двосторонньої угоди з Брюсселем.

Джонсон пропонував провести вибори 15 жовтня - до наміченого на 31 жовтня крайнього терміну виходу країни з ЄС. Однак парламент проголосував проти цієї пропозиції.

Багато британських опозиційних політиків заявляли, що готові підтримати проведення виборів, якщо Джонсон спочатку зобов'яже виконати вимогу про відмову від сценарію з "жорстким" виходом з ЄС. Прем'єр же на такий крок не готовий.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА