20:38 11.09.2019

Звільнені українські військові моряки мають намір продовжувати службу на флоті

2 хв читати
Звільнені українські військові моряки мають намір продовжувати службу на флоті

Повернувшись на батьківщину з РФ після взаємного звільнення утримуваних осіб, військовий моряк Андрій Оприско повідомив, що він, як і всі його товариші по службі, мають намір продовжувати службу в українських Військово-морських силах.

"Ми знали, що ми праві, що ми правильно вчинили. Всі хлопці, як один, - усі вирішили продовжувати службу... Море - воно затягує назавжди", - сказав Оприско журналістам у середу в Києві на зустрічі з п'ятим президентом України (2015-2019), лідером партії "Європейська солідарність" Петром Порошенком.

"Ми переможемо. І в цьому навіть немає жодних сумнівів. Тому що за нами правда, за нами Бог, ми переможемо обов'язково", - додав моряк.

Порошенко, у свою чергу, заявив, що "ніхто не залишиться безкарним за знущання з честі українського військового". "В затверджений нами "азовський пакет" санкцій потрапили всі, хто віддавав накази, санкціонував, вів незаконні слідчі дії, хто приймав судові рішення щодо арешту моряків... Витримку наших хлопців, їхню мужність, їхню мудрість, їхню вірність військовій присязі бачив увесь світ. І навіть у російській в'язниці на них дивилися, як на героїв. Хлопці розповіли, що навіть самі росіяни дивувалися, що українці так борються за своїх", - розповів він.

Політик зазначив, що пишається рішенням моряків продовжувати військову службу на морі. "Сьогодні особисто потиснув руку кожному. Й навіть отримав запрошення на весілля до Андрія Ейдера. Для всієї України ви назавжди залишитеся легендами та прикладом незламного духу українського воїна", - резюмував Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА