20:48 11.09.2019

Військова прокуратура розслідує справу через пожежу та детонацію боєприпасів у Калинівці

2 хв читати
Військова прокуратура розслідує справу через пожежу та детонацію боєприпасів у Калинівці

Військова прокуратура Вінницького гарнізону Центрального регіону України відкрила кримінальне провадження за статтею "недбале ставлення до військової служби" у зв'язку з пожежею і детонацією боєприпасів на арсеналі в Калинівці (Вінницька обл.).

Як повідомила прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України, відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань і розпочато кримінальне провадження за ч. 3. ст. 425 Кримінального кодексу України.

Попередньо з’ясовано, що близько 11:40 у середу, 11 вересня, на технічній території 48 арсеналу, розташованого в Калинівці Вінницької області, в районі відкритого майданчика сталося кілька вибухів боєприпасів, що підлягають утилізації. Можлива причина - загоряння сухої трави, внаслідок чого і сталася почергова детонація окремих боєприпасів, які лежали на землі.

Усі версії та дії службових осіб військової частини перевіряються.

"На цій території не було завершено проведення робіт із виявлення та знешкодження боєприпасів, які вибухали в ніч на 27 вересня 2017 року. Відстань від краю горіння трави до майданчиків зберігання боєприпасів становила близько 150-200 метрів", - поінформувала прес-служба.

Як повідомлялося, на ділянці підриву боєприпасів технічної території військового арсеналу в Калинівці Вінницької області близько 11:30 у середу було зафіксовано задимлення і шість вибухів боєприпасів. За попередньою інформацією, задимлення сталося через горіння близько 2 га сухої трави.

О 13:17 пожежу було локалізовано, а о 15:15 - ліквідовано. Жертв і постраждалих немає.

Увечері 26 вересня 2017 року на території військових частин у Калинівському районі Вінницької області виникла пожежа та внаслідок цього - вибухи боєприпасів. Уранці 28 вересня вибухи практично припинилися, розпочалося розмінування 5-кілометрової зони. Внаслідок пожежі на складі боєприпасів постраждали двоє людей. Понад 30 тис. жителів прилеглих населених пунктів евакуювали.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА