08:15 12.09.2019

Телескоп "Хаббл" допоміг вченим уперше виявити водяну пару на придатній для життя екзопланеті

1 хв читати
Телескоп "Хаббл" допоміг вченим уперше виявити водяну пару на придатній для життя екзопланеті

Американський орбітальний телескоп "Хаббл" дозволив двом групам астрономів виявити ознаки, що вказують на наявність водяної пари в атмосфері екзопланети, повідомляють американські ЗМІ.

Це - перший випадок, коли вдається виявити ознаки наявності водяної пари на планеті з придатними для життя характеристиками за межами Сонячної системи. Відкриття зроблене під час спостережень за планетою K2-18b, яка знаходиться в 111 світлових роках від Землі.

"Це єдина відома нам зараз планета за межами Сонячної системи, на якій є відповідна температура для того, щоб там була вода. Там є атмосфера і є вода, і це - найкращий з відомих нам зараз "кандидатів" на те, щоб вважатися планетою, придатною для життя", - сказав один з авторів дослідження Ангелос Ціарас з Університетського коледжу Лондона.

При цьому астрономи зазначають, що за низкою характеристик ця планета істотно відрізняється від Землі і тому навряд чи на ній можна виявити клімат і пейзажі, дуже близькі до земних.

Екзопланетами називають планети, які знаходяться за межами нашої Сонячної системи. Вчені вивчають їх, зокрема, щоб спробувати знайти планери, які могли б бути придатні для розвитку на них форм життя. Наявність води - один з найважливіших для цього факторів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА