12:46 12.09.2019

Місія МВФ розпочала переговори в Києві

2 хв читати
Місія МВФ розпочала переговори в Києві

Місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) на чолі з Роном ван Роденом у четвер розпочала роботу в Україні, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в представництві фонду.

У представництві уточнили, що місія прибула до Києва в середу, 11 вересня.

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук напередодні повідомив, що метою переговорів з місією є отримання staff agreement (рекомендації раді директорів) для відкриття нової програми співпраці для України до кінця року.

Гончарук уточнив, що місія має намір працювати в Україні до 24 вересня. Під час затвердження на посаді прем'єра у Верховній Раді 29 серпня він повідомив, що з місією заплановано провести переговори щодо нової три-чотирирічної програми співпраці.

Поточну програму співпраці між Україною і МВФ у рамках механізму stand-by було затверджено 19 грудня 2018 року. Обсяг 14-місячної програми еквівалентний SDR2,8 млрд, або близько $3,9 млрд. При цьому SDR1 млрд (близько $1,4 млрд) надано відразу, тоді як умовою виділення решти коштів є успішні піврічні перегляди програми у 2019 році.

Місія МВФ працювала в Україні у травні, проте поїхала без рекомендацій щодо виділення чергового траншу. Глава місії МВФ Рон ван Роден заявив про її готовність повернутися до Києва після парламентських виборів і формування нового уряду. Водночас експерти МВФ дійшли висновку щодо реалістичності грошово-кредитної та податково-бюджетної політики, зазначив Рон ван Роден.

За прогнозами Нацбанку України, угоди про нову програму розширеного фінансування з МВФ на термін 3-4 роки обсягом від $5 млрд до $10 млрд може бути досягнуто до кінця цього року, що дасть змогу до січня отримати перший транш за нею розміром близько $2 млрд.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА