16:11 12.09.2019

Задимленість у Києві зумовлена низкою факторів, буде створено робочу групу для контролю якості повітря

1 хв читати
Задимленість у Києві зумовлена низкою факторів, буде створено робочу групу для контролю якості повітря

У Київській міській державній адміністрації констатують, що наразі існує проблема задимленості в деяких районах столиці, поява якої зумовлена низкою причин.

"Є кілька чинників, що впливають на екологічний стан цих житлових масивів (Позняки, Осокорки, Харківський масив - ІФ). За останній місяць усемеро збільшилася кількість пожеж трав'яних настилів, торфовищ, територій звалищ у Київській області. Безумовно, на екологічний фон впливає і кількість авто, і робота промислових підприємств. І наше завдання - ремонтувати ці підприємства, щоб вони ставали більш екологічними", - сказав заступник голови Київської міськдержадміністрації Петро Пантелеєв під час відвідування сміттєспалювального заводу "Енергія", повідомила прес-служба КМДА.

Він наголосив, що місто не може повноцінно існувати без заводу "Енергія", яке забезпечує утилізацію сміття, без Бортницької станції аерації, що очищує стічні води Києва та багатьох міст Київської області.

Водночас, за словами Пантелеєва, влада налаштована на прозорий і чесний діалог із тими, хто страждає від задимленості.

"Ми створюємо робочу групу, контроль якості повітря здійснюватиметься в цілодобовому режимі, а також на заводі ("Енергія"- ІФ) встановлено систему відеоспостереження у сміттєвому бункері. Тільки маючи об'єктивну інформацію, зможемо ухвалювати оперативні рішення", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА