16:11 12.09.2019

Пінчук: Форум YES буде присвячений темі щастя у нашому світі, про що вже починають замислюватися політики

3 хв читати
Пінчук: Форум YES буде присвячений темі щастя у нашому світі, про що вже починають замислюватися політики

16-та Щорічна зустріч Ялтинської європейської стратегії (YES) "Щастя зараз. Нові підходи для світу в кризі", яка відбудеться в Києві 12-14 вересня, буде присвячена темі щастя для людей у нашому світі, про яку вже починають замислюватися політики, повідомив бізнесмен, засновник Форуму YES Віктор Пінчук.

"Тема щастя лише зараз починає хвилювати уми політиків. Цього року про це заявила, наприклад, глава уряду Шотландії Нікола Стерджен, яка минулого місяця виступила з промовою і сказала, що політики нині мають змістити фокус і займатися тим, що вона назвала well being (благополуччя). Політики, щоб здаватися серйознішими, називають це не happiness (щастя), а well being. В Ісландії, Новій Зеландії є ініціативи в цьому напрямі. Лише зараз політики починають зміщуватися в цю сторону і говорити, що так, це дуже важливо. Ми хочемо про це поговорити, і про те, наскільки це важливо і для України", - сказав він на прес-конференції в четвер у Києві.

Пінчук зазначив, що організатори форуму поставили питання про те, в чому глибинні причини того, що відбувається нині у світі. "Ліберальний порядок уже не сильно працює, багато протестних рухів, зростання популізму, націоналізму, приходять політики, які раніше не могли прийти", - наголосив він.

Засновник Форуму YES анонсував презентацію на форумі всесвітнього дослідження щастя і політичних уподобань, яке проводили в 15 країнах на 6 континентах.

"У результаті аналізу і дослідження ми дійшли висновку, що у людей у світі великий запит на те, щоб політики займалися питаннями, які їх насправді хвилюють, а вони дуже тісно пов'язані з щастям. Ми це в цьому дослідженні показали науково, причому вперше у світі", - наголосив Пінчук.

Голова Наглядової ради YES, президент Польщі (1995-2005) Александр Квасневський, у свою чергу, зазначив, що на форумі, звісно, йтиметься про процеси, що відбуваються у світі, про Європу та Україну, про те, як Україна готується до можливого вступу в ЄС, про зміну персоналій у керівництві ЄС.

Водночас він зазначив, що YES зацікавилась питанням щастя, тому що не можна займатися лише тим, що важливо сьогодні, а й викликами, пов'язаними з майбутнім.

"Сьогодні світ змінюється не лише сильно, але дуже швидко. Усі процеси відбуваються дуже швидко, і політикам треба дуже швидко приймати рішення і відповідати на складні питання, на які поки що немає відповідей. І нині недостатньо просто сказати людям, що у них буде демократія. Демократія має бути для людей. І говорити весь час лише про зростання економіки також недостатньо. Люди очікують, що це зростання економіки, демократія мають їм дати щастя, краще життя", - пояснив Квасневський.

Член наглядової ради YES, екс-генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен зазначив, що "щастя має бути першочерговою метою для всіх політиків". "Ми не можемо "створювати" щастя, але ми можемо створювати умови людям, щоб бути щасливими", - вважає він.

Расмуссен наголосив, що, на відміну від його рідної Данії, Україна не є серед найбільш щасливих країн у світі, і це означає, що "є над чим працювати".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА