19:35 12.09.2019

Нардепи мають намір позбавити себе депутатських виплат за прогули

1 хв читати
Нардепи мають намір позбавити себе депутатських виплат за прогули

Верховна Рада прийняла за основу проект закону про внесення змін до деяких законів України щодо позбавлення права народних депутатів на фінансове забезпечення в разі пропуску без поважних причин засідань парламенту.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", законопроект №1035-2 у першому читанні підтримали 288 народних депутатів на пленарному засіданні ВР у четвер.

Згідно з документом, пропонується позбавляти матеріальних компенсацій на виконання депутатських повноважень, якщо народний депутат протягом календарного місяця упродовж однієї чергової сесії без поважних причин пропустив понад третину пленарних засідань або більше ніж половину засідань комітету, до складу якого він входить.

Припинення виплат за відповідний місяць здійснюватиметься розпорядженням голови парламенту за рішенням регламентного комітету на підставі даних реєстрації за допомогою електронної системи підрахунку голосів картками та відомостей щодо обліку робочого часу нардепів, наданих апаратом ВР.

Нині для реєстрації народного депутата через електронну систему достатньо, щоб його картка була в слоті. Якщо зміни буде затверджено, окрім вставленої картки, народному депутатові доведеться натиснути кнопку "за", щоб бути зареєстрованим на пленарному засіданні.

Законопроект передбачає, що підставою для нарахування виплат нардепу за участь у пленарних засіданнях буде не письмова реєстрація, як це відбувається нині, а реєстрація за допомогою електронної системи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА