12:44 13.09.2019

СБУ припинила масштабну рейдерську діяльність за участю держреєстраторів

2 хв читати
СБУ припинила масштабну рейдерську діяльність за участю держреєстраторів

На Київщині Служба безпеки України блокувала рейдерські махінації групи державних реєстраторів, які незаконно перереєстрували більше ніж 200 земельних ділянок.

"Оперативники спецслужби задокументували, що для протиправної діяльності організатори створили фіктивне реєстраційне підприємство "Путрівське" на території Васильківського району Київщини. Натомість фактично реєстраційні дії вчинялись за різними адресами у Києві", - повідомляє прес-центр СБУ в п'ятницю.

Так, механізм рейдерського заволодіння нерухомістю передбачав внесення державними реєстраторами фіктивного підприємства недостовірних відомостей до Державного реєстру. Організатори та безпосередні виконавці угоди, зокрема, без згоди власників, відчужували земельні ділянки, об'єкти нерухомості та корпоративні права, використовуючи незаконно отримані ключі доступу з електронним цифровим підписом до Держреєстру.

Правоохоронці встановили, що зловмисники активно використовували фіктивні рішення судів, підроблені документи, печатки, бланки та штампи підприємств, установ, організацій різних форм власності й судів. Незаконне захоплення чужого майна здійснювалося і в інтересах третіх осіб, і на користь учасників організованої групи. Крім того, організатори рейдерських захоплень періодично знищували реєстраційні справи та розпочали процес ліквідації КП "Путрівське".

Основним фігурантам справи повідомлено про підозру у вчиненні низки злочинів, передбачених ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) та ч. 3 ст. 365-2 (зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги) Кримінального кодексу України.

У СБУ поінформували, що за останні місяці це четвертий випадок викриття СБУ незаконних реєстраційних дій для заволодіння об'єктами нерухомості. Раніше співробітники СБУ припинили рейдерське захоплення майна і майнових прав у Донецькій, Житомирській, Одеській, Полтавській, Луганській областях і Києві на загальну суму понад $30 млн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА