16:25 13.09.2019

Коломойський про заяви Гонтаревої: Я обіцяв прислати за нею літак, а не автомобіль

2 хв читати
Коломойський про заяви Гонтаревої: Я обіцяв прислати за нею літак, а не автомобіль

Бізнесмен Ігор Коломойський прокоментував заяву екс-глави Національного банку України Валерії Гонтаревої про погрози на її адресу.

"Пам'ятаєте, вона говорила, що я їй щось там погрожував, літак прислати. Так я хочу уточнити, що обіцяв прислати літак, а не автомобіль", - сказав він журналістам у п'ятницю в кулуарах Форуму YES.

Як повідомлялося, 12 вересня правоохоронці здійснили обшуки за місцем прописки екс-глави Національного банку України Валерії Гонтаревої у квартирі її сім'ї в Києві, вона розцінює це як терор, що набирає обертів, до себе та своєї сім'ї.

У ніч на 5 вересня машину невістки екс-глави НБУ облили бензином і спалили перед її будинком у центрі Києва. Гонтарева, яка нині перебуває на лікуванні в госпіталі в Лондоні після наїзду на неї автомобіля, вважає ці дві події пов'язаними і заявила, що від вербальних погроз її противники перейшли до реальних дій.

Раніше Печерський райсуд Києва ухвалив рішення про примусовий привід Гонтаревої на допит до Державного бюро розслідувань (ДБР) у рамках розслідування справи про зловживання службовими повноваженнями, а ДБР доручило оперативним підрозділам інших правоохоронних органів реалізувати рішення суду.

У квітні цього року в пресі також було розміщено повістки, зокрема на той час заступнику глави Адміністрації президента Філатову, екс-главі НБУ Гонтаревій та керуючому партнеру і співвласнику інвестгрупи ICU Стеценку. Їх викликали до слідчого з особливо важливих справ для вручення повідомлення про підозру і проведення допиту як підозрюваних у рамках кримінального провадження стосовно бізнесмена Сергія Курченка.

Екс-глава Нацбанку зазначила, що "ніяким боком навіть поруч не проходила в угоді, за якою вони мені сфабрикували підозри". Вона зазначила, що зараз живе і працює в Лондоні й готова там зустрітися з прокуратурою і надати всі свідчення.

"Вони не раз літали до (екс-власника ПриватБанку Ігоря) Коломойського до Швейцарії та (бізнесмена Дмитра) Фірташа до Австрії, тож нехай прилітають до Лондона. Хочу зауважити одне - те, що я головний ворог Коломойського, він не приховував у всіх публічних інтерв'ю. Тож це знає не лише він, а й увесь світ", - заявила екс-голова НБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА