19:28 13.09.2019

Заступника мера Дніпра, начальників управлінь і представників підрядника підозрюють у розкраданні 29,5 млн грн під час ремонту Нового мосту

2 хв читати
Заступника мера Дніпра, начальників управлінь і представників підрядника підозрюють у розкраданні 29,5 млн грн під час ремонту Нового мосту

Прокуратура розслідує кримінальне провадження за фактом привласнення бюджетних коштів у розмірі 29,5 млн грн, передбачених на капітальний ремонт Нового (Центрального) мосту в м. Дніпрі, обшуки було проведено в п'ятницю, 13 вересня, в приміщеннях Дніпровської міської ради і ТОВ, що здійснювало ремонт.

Як повідомила прес-служба прокуратури Дніпропетровської області з посиланням на начальника відділу облпрокуратури Ігоря Голубинського, встановлено коло підозрюваних: заступник міського голови, два начальники управлінь міськради, особа, що здійснює технічний нагляд, а також засновник, директор і начальник дільниці підприємства-підрядника.

Під час досудового розслідування встановлено, що переможцем тендерів на проведення капітального ремонту Нового мосту в Дніпрі на суму понад 376 млн грн було визнано ТОВ "Підприємство Маст-Буд". Проте під час виконання ремонтних робіт підприємство допустило низку порушень: так, за результатами комплексної будівельно-технічної, товарознавчої та судово-економічної експертизи, зразки бетону, відібрані на мосту, не відповідають класу бетону, зазначеному в проектній документації, встановлені металоконструкції також не відповідають проекту, крім того, завищено вартість будматеріалів.

Завідомо неправдиві відомості щодо фактичного обсягу виконаних робіт та їх вартості були внесені до актів виконаних робіт і підписані посадовими особами міськради.

"Вступивши в злочинну змову, чиновники Дніпровської міської ради та ТОВ завдали державі збитків у розмірі 29,5 млн грн. Їм повідомлено про підозру в скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", - повідомила прес-служба обласної прокуратури.

За словами заступника начальника управління захисту економіки в області Володимира Лавренчука, слідчі дії тривають, проводитимуться додаткові експертизи і встановлюватимуть причетність до злочину інших осіб.

У свою чергу міський голова Дніпра Борис Філатов на своїй сторінці у Facebook написав, що в міськраді були представники правоохоронних органів, і запевнив, що винні дадуть відповідь за законом. "Правоохоронці були в мерії. Поводилися коректно. Служби співпрацюють зі слідством. Якщо хтось винен - відповість за законом", - зазначив він.

"А якщо це політичне замовлення... олігархів (а схоже на це), то це теж стане ясно зовсім скоро", - додав Філатов.

Як повідомлялося, 12 липня президент України Володимир Зеленський і міський голова Дніпра Філатов домовилися, що мер подасть у відставку, якщо Центральний міст (автодорожній міст №2) не буде відремонтовано до 14 вересня.

7 вересня Філатов повідомив, що міст відкрито після капітального ремонту, рух ним відкрито в обидві сторони.

Центральний, або Новий міст (автодорожній міст №2), сполучає правий і лівий берег Дніпра. Відкритий у 1966 році. Його капітальний ремонт було розпочато в 2017 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА