19:30 15.09.2019

Марш рівності "ХарківПрайд" відбувся без серйозних подій

2 хв читати
Марш рівності "ХарківПрайд" відбувся без серйозних подій

Марш рівності "ХарківПрайд" пройшов на площі Свободи в Харкові в неділю і дотепер завершився без серйозних подій.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", близько 14.00 двома колонами учасники маршу від виходу з приміщення станції метро "Університет", дійшли до середини площі і повернулися назад.

Поліція оточила периметром площу і захистила місце акції мікроавтобусами та іншою технікою.

Учасники акції з райдужними прапорами скандували "Наша традиція - це свобода", "Харків для всіх - безпека для всіх", "Усі рівні - всі різні".

За кордонами поліції стояли противники "ХарківПрайду" - представники громадських організацій "фрайкора", "Традиція і порядок", а також кілька груп людей, які, за їхніми словами, самоорганізувалися через соцмережі. Вони тримали плакати з написами "За традиційні сімейні цінності".

Періодично в учасників "ХарківПрайду" його противники кидали яйця. Деякі учасники маршу рівності повідомили про дрібні сутички на підході до площі.

За словами начальника Головного управління Національної поліції в Харківській області Валерія Сокуренка, звернення в поліцію про бійки або інші події в зв'язку з акцією не надходили. "Будь-яких радикальних проявів, на щастя, на цю хвилину не зафіксовано", - сказав він журналістам після завершення акції близько 15.20.

"Якщо якісь сутички і були, були групи документування, ми задіяли квадрокоптери, більше 20 груп документування, які знімали те, що відбувалося на площі, на підступах до площі. Тому переконаний, що якщо будуть звернення громадян про те, що їх хтось образив, зачепив або побив, то ми обов'язково відреагуємо", - додав начальник облполіції.

За його словами, в "ХарківПрайді" взяли участь близько 2 тисяч осіб, противників було близько трьохсот. Для охорони порядку в центрі Харкова задіяли понад 2,5 тисячі поліцейських. "Задіяна була Національна гвардія, в невеликій кількості, переважно вона перебувала в автомобілях. Переважно бійці строкової служби, спецназ Національної гвардії знаходився в резерві за місцем розквартирування, в казармах, задіяний не був. Так само, як і КОРД", - сказав Сокуренко.

"З інших регіонів ми залучили спецпідрозділу. І "ТОР", і бійці батальйонів спеціального призначення поліції. Із Запоріжжя, Дніпра, Полтави. В цілому правоохоронців було задіяно більше 2 тисяч", - сказав він.

Сокуренко також розповів, що в зв'язку з проведенням маршу рівності в Харкові в неділю посилено охорону станцій метро.

Організатори "ХарківПрайду", звертаючись до учасників акції після завершення, попросили прибрати символіку з метою безпеки. Деяких учасників акції вивозили з площі Свободи на автобусах у супроводі поліції.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА