20:23 15.09.2019

У Харкові в сутичці з націоналістами постраждали двоє поліцейських, 17 осіб доставлено в поліцію

2 хв читати
У Харкові в сутичці з націоналістами постраждали двоє поліцейських, 17 осіб доставлено в поліцію

У результаті конфлікту на вулиці Римарській в центрі Харкова до Шевченківського відділу поліції міста доставлено 17 осіб.

Як повідомили кореспонденту "Інтерфакс-Україна" у відділі комунікації Головного управління Національної поліції в Харківській області, група громадян, серед яких представники націоналістичної громадської організації "Фрайкор", після участі в акції "за сімейні цінності" чинили опір поліції і розпорошили в бік правоохоронців сльозогінний газ. Сутичка сталася на вулиці Римарській, приблизно в кілометрі від пл. Свободи.

"17 осіб доставлено до Шевченківського відділу поліції. Постраждали двоє працівників поліції. Одного з них з опіками очей доставили до лікарні. За фактом подій слідчими Шевченківського відділу поліції відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу ) Кримінального кодексу України", - повідомили у відділі комунікації ГУНП в Харківській області.

Ще два конфлікти сталися на вулиці Сумській і в Саду Шевченка.

На 17-річного харків'янина, який, за даними поліції, кидав каміння в людей на вулиці Сумській після маршу рівності ХарківПрайд, склали протокол про адміністративне порушення за ч.173 (дрібне хуліганство).

За фактом побиття молодого чоловіка у Саду Шевченка поліція відкрила кримінальне провадження за ч.2 ст.296 (Хуліганство).

Як повідомляв "Інтерфакс-Україна", 15 вересня на площі Свободи в Харкові пройшов марш рівності ХарківПрайд. За оцінками поліції, в ньому взяли участь 2 тисячі людей. Захід, за словами начальника ГУ НП в Харківській області Валерія Сокуренка, відбувся без серйозних порушень. До забезпечення порядку залучили понад 2,5 тис. правоохоронців.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА