07:53 16.09.2019

Кім Чен Ин запросив Трампа відвідати Пхеньян

2 хв читати
Кім Чен Ин запросив Трампа відвідати Пхеньян

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин у своєму листі президентові США, відправленому в серпні, запросив Дональда Трампа відвідати Пхеньян, повідомила південнокорейська газета Joongang Ilbo з посиланням на дипломатичні джерела.

У листі Кім Чен Ина, яке було передано Трампу в третій тиждень серпня, північнокорейський лідер заявив про свою готовність зустрітися з президентом США в ході третього саміту, повідомив співрозмовник видання.

За його даними, в листі також містилося запрошення Трампу відвідати Пхеньян.

При цьому джерело уточнило, що не ясно, чи запропонував Кім Чен Ин провести третій саміт в столиці КНДР або просто запросив президента США подивитися Пхеньян.

10 серпня Трамп повідомив журналістам в Білому домі, що "отримав чудового листа", охарактеризувавши його як "дуже особистий", від північнокорейського лідера Кім Чен Ина.

Він також написав у Твіттері, що в недавньому листі до нього Кім Чен Ин висловив бажання відновити переговори з США, як тільки закінчаться навчання союзників.

Лідери США і КНДР зустрічалися тричі з червня минулого року, щоб обговорити денуклеаризацію Північної Кореї.

Третя зустріч відбулася 30 червня на міжкорейському кордоні. Тоді Трамп і Кім Чен Ин домовилися відновити переговори на робочому рівні з денуклеаризації, які були припинені після невдалого другого саміту між двома лідерами у В'єтнамі в лютому.

Однак досі переговори не відновилися.

Минулого тижня заступник міністра закордонних справ КНДР Цой Сон Хі заявила, що її країна бажає проведення переговорів з США по денуклеаризації в кінці вересня.

"Ми прагнемо до всеосяжним переговорів з усіх питань, які ми обговорювали досі з США, в обумовлений час і в обумовленому місці в кінці вересня", - заявила вона.

Пхеньян прийняв до відома неодноразові заклики Вашингтона до переговорів, зазначила Цой Сон Хі.

Сам Трамп, відповідаючи на питання журналістів про можливість зустрічі з лідером КНДР в цьому році, повідомив: "У якийсь момент так ...".

"Вони (КНДР-ІФ) хотіли б зустрітися. Я думаю, що це те, що станеться", - додав він.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА