16:50 16.09.2019

Іран затримав танкер, який прямував до ОАЕ

1 хв читати

Корпус вартових Ісламської революції затримав в Ормузькій протоці судно, котре прямувало до ОАЕ, повідомляють у понеділок іранські ЗМІ.

Затримано й 11 членів екіпажу танкера. Їх звинуватили в контрабанді дизельного палива. На борту судна - 250 тис. літрів дизельного палива.

Це не перший такий випадок. Так, цього літа Корпус вартових Ісламської революції Ірану повідомив, що в Ормузькій протоці за порушення міжнародних правил судноплавства 19 липня було затримано танкер Stena Impero, що слідував під британським прапором.

Крім того, в середині липня Іран затримав танкер MT Riah, що йшов під прапором Панами, за контрабанду. На його борту було 12 членів екіпажу - громадян Індії. Потім більшу частину команди танкера звільнили.

У понеділок МЗС Ірану повідомило, що танкер Stena Impero, котрий йшов під прапором Великої Британії і затриманий у липні, буде звільнено через кілька днів.

Затримання Stena Impero сталося після того, як влада Гібралтару 4 липня затримала іранський танкер Grace 1, команду якого підозрювали в постачаннях нафти до Сирії з Ірану в обхід санкцій ЄС. У результаті танкер було звільнено, і 19 серпня він залишив Гібралтар. Перед тим, як піти у плавання, судно було перейменовано в Adrian Darya. Воно простояло в Гібралтарі 46 днів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА