20:08 16.09.2019

Трьом учасникам сутичок із поліцією в Харкові вручили підозри

2 хв читати
Трьом учасникам сутичок із поліцією в Харкові вручили підозри

Підозри в скоєнні злочину за ч. 2 ст. 345 Кримінального кодексу України (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) вручено трьом затриманим після сутичок із поліцією на вул. Римарській у Харкові в неділю.

"Вручили їм підозри. Завтра їх поведемо до суду. І суд ухвалить законне рішення", - сказав начальник Головного управління Національної поліції в Харківській області Валерій Сокуренко журналістам у понеділок.

За його словами, 17 вересня суд обиратиме затриманим запобіжний захід.

16 вересня Сокуренко вийшов до учасників акції протесту біля будівлі облуправління, яку організували представники громадських організацій "Фрайкор", "Традиція і порядок", а також представниками харківського осередку політичної партії "Правий сектор".

Учасники протесту, майже півсотні людей, тримали плакати "ЛГБТ і поліція - одна коаліція", "Ні політичним репресіям", "Свободу націоналістам". Представник організації "Фрайкор" Георгій Тарасенко передав начальнику обласного управління поліції звернення з вимогою розібратися в діях поліції.

За словами Сокуренка, Головне управління Національної поліції в Харківській області проведе службову перевірку дій поліції 15 вересня. "Ми проведемо службову перевірку. Ми можемо все це зробити в рамках кримінального провадження... Ніхто нічого не намагається приховувати. Рішення буде ухвалено законне", - сказав він протестувальникам.

При цьому між поліцією та представниками громадських організацій, котрі брали участь у мітингу, виник конфлікт, про причини якого начальник облуправління поліції сказав: "Якщо люди починають розповідати поліцейським, що вони такі самі, як ті учасники параду, поліцейським, звісно, це не подобається". "Вони на службі перебувають. Чому його ображати, того поліцейського? Ображати їх почали. Жорстко ображати. Ті щось відповіли, ну а далі розпочався конфлікт", - розповів Сокуренко.

Як повідомлялося, 15 вересня на площі Свободи в Харкові відбувся Марш рівності "ХарьківПрайд", в якому взяли участь майже 2 тисячі осіб. До забезпечення порядку залучили понад 2,5 тисячі правоохоронців.

Одночасно з маршем рівності в Харкові відбувалося кілька акцій "за сімейні цінності". Після масових акцій у центрі міста відбулося кілька сутичок. Одна з них, на вулиці Римарській, - між поліцією та організаторами акцій "за сімейні цінності", представниками місцевих націоналістичних організацій "Фрайкор", "Традиція і порядок".

Під час конфлікту в сторону поліцейських розпилили сльозогінний газ. Двоє правоохоронців дістали травм. З місця конфлікту до поліції доправили 17 осіб, зокрема представників організацій "Фрайкор", "Традиція і порядок".

Трьох із 17 доставлених до поліції затримали та помістили до ізолятора тимчасового тримання. Повідомлялося, що їм готується повідомлення про підозру за ч. 2 ст. 345 КК.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА