06:26 17.09.2019

З 19 вересня в'їзд вантажного транспорту до Києва з боку Борисполя обмежать

2 хв читати
З 19 вересня в'їзд вантажного транспорту до Києва з боку Борисполя обмежать

З 19 вересня на постійній основі в'їзд вантажного транспорту до Києва з боку Борисполя з 7:00 до 10:00 обмежать у зв'язку зі збільшенням кількості шкідливих речовин у повітрі, повідомили в Київській міськдержадміністрації.

"З 19 вересня щоранку з 7:00 до 10:00 в'їзд вантажного транспорту до Києва з боку Борисполя буде обмежений, щоб зменшити негативний вплив транспорту на стан повітря і розвантажити рух ... Обмеження на в'їзд буде діяти на постійній основі", - йдеться в повідомленні на сайті мерії в понеділок.

В інформації зазначено, що рішення прийнято на засіданні постійної комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням заступника голови КМДА Петра Пантелєєва.

У КМДА також підкреслили, що стан повітря в Києві моніторять постійно. "Цілодобово працює пересувна лабораторія Комунальної аварійно-рятувальної служби (КАРС). Особливу увагу приділено територіям, де спостерігається найбільша задимленість. Йдеться про житлові масиви на лівому березі столиці", - сказано в повідомленні.

Як повідомлялося, 12 вересня в КМДА заявили, що задимленість в Києві обумовлена низкою факторів, буде створена робгрупа для контролю якості повітря.

"Є кілька чинників, що впливають на екологічний стан цих житлових масивів (Позняки, Осокорки, Харківський масив - ІФ). За останній місяць усемеро збільшилася кількість пожеж трав'яних настилів, торфовищ, територій звалищ в Київській області. Безумовно, на екологічний фон впливає і кількість авто, і робота промислових підприємств. І наше завдання - ремонтувати ці підприємства, щоб вони ставали більш екологічними", - сказав заступник голови КМДА Пантелєєв під час відвідування сміттєспалювального заводу "Енергія".

Він підкреслив, що місто не може повноцінно існувати без заводу "Енергія", що забезпечує утилізацію сміття, без Бортницької станції аерації, що очищує стічні води Києва та багатьох міст Київської області.

Разом з тим, за словами Пантелєєва, влада націлена на прозорий і чесний діалог з тими, хто страждає від задимленості.

"Ми створюємо робочу групу, контроль якості повітря буде здійснюватися в цілодобовому режимі, на заводі ("Енергія"- ІФ) встановлено систему відеоспостереження в сміттєвому бункері. Тільки маючи об'єктивну інформацію, зможемо приймати оперативні рішення", - сказав він.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА