06:55 17.09.2019

Пристайко: умовна "формула Зеленського" націлена на припинення війни на Донбасі за термін від півроку до року або переходити "до нових радикальних заходів"

2 хв читати
Пристайко: умовна "формула Зеленського" націлена на припинення війни на Донбасі за термін від півроку до року або переходити "до нових радикальних заходів"

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко пояснив, у чому полягає умовна "формула Зеленського" з припинення війни на Донбасі.

В ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV у понеділок, відповідаючи на питання про те, чи є в України "формула Пристайка" або "формула Зеленського" з припинення війни на Донбасі, він сказав: "Формули Пристайка немає". Є умовна "формула Зеленського", яка говорить про те, що ми зробимо всі кроки, які ми можемо зробити, відповідаючи на очікування нашого, в першу чергу, народу".

"Наприклад, ми спробуємо повернути всіх наших хлопців і дівчат, це одна частина. Ми спробуємо дотягнутися ментально, меседжами, символами, до нашого народу, який залишився по той бік. Наприклад, будувати міст в Станиці Луганській, щоб люди не лазили з тачками ... ми були не один раз у цьому місці, і президент Зеленський сам доходив. Ми можемо спробувати зробити так, щоб люди не повинні були приїжджати кожні 60 днів перереєстровуватися, щоб отримувати ту нещасну пенсію, яку вони отримують, а зробити так, щоб людина могла приїхати один раз на рік", - пояснив він.

При цьому Пристайко зазначив, що умовна "формула Зеленського" передбачає також, що якщо найближчим часом не вийде, реалізувавши різні заходи, вирішити проблему з війною на Донбасі, тоді "ми повинні перейти до якихось нових радикальних заходів".

"На все про все у нас є від півроку до року. І "формула Зеленського" завершується фразою, що у нас немає п'яти років, щоб продовжувати переговори. Це і є умовна "формула Зеленського", - підкреслив глава МЗС України.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА