08:42 17.09.2019

ДБР зобов'язане внести до ЄРДР заяву проти Портнова щодо створення злочинної організації для узурпації влади в Україні

2 хв читати
ДБР зобов'язане внести до ЄРДР заяву проти Портнова щодо створення злочинної організації для узурпації влади в Україні

Шевченківський районний суд міста Києва зобов'язав Державне бюро розслідувань невідкладно, але не пізніше 24 годин, внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення кримінального злочину зі створення злочинної організації колишнім заступником глави Адміністрації президента України часів Віктора Януковича Андрієм Портновим.

Про це в понеділок повідомляє прес-служба партії "Європейська солідарність" із посиланням на народного депутата Верховної Ради VIII скликання Тетяну Чорновол.

"У моїй заяві йдеться про створення злочинної організації для узурпації влади в Україні. І всі дії, які здійснював Портнов, викладені в заяві, якраз і були підпорядковані тому, щоб якомога більше людей поставити на вищі посади й у такий спосіб перехопити владу в країні... Наразі всі ці відомості суд зобов'язав внести до ЄРДР і ДБР має їх розслідувати", - наголосила Чорновол.

За її словами, в заяві йдеться про кримінальне правопорушення, скоєне Портновим, який наразі є "дієвою особою нинішньої влади, і, по суті, формує нинішню владу, про що якраз і зазначено в моїй заяві про кримінальне правопорушення". "Наявність в країні якогось "смотрящого", який управляє всіма процесами - це і ненормально, і кримінально, і злочинно", - наголосила політик.

За словами Чорновол, під час виборчої кампанії кандидата в президенти Володимира Зеленського його фонд масово офіційно наповнювали люди, які є підлеглими Портнова. За словами екс-депутата, під час виборчої кампанії та вже після виборів, і перед парламентськими виборами суди в Україні ухвалювали дуже багато рішень в інтересах Зеленського. "І тільки ледачий не коментував, що це сталося завдяки тому, що Зеленський відкрив дорогу Портнову, який приїхав в Україну. З нього було знято будь-які обвинувачення, і він чинив тиск на суди", - заявила вона.

Чорновол стверджує, що для Зеленського були зроблені певні послуги, і "як подяка за ці послуги склалася така ситуація, яку ми всі можемо спостерігати, коли цілий перелік посадових осіб наразі призначається через лобіювання Портнова".

Серед таких призначень вона, зокрема, назвала керівника Офісу президента Андрія Богдана та його заступника Андрія Смирнова, генерального прокурора Руслана Рябошапки і його заступника Віталія Каська. Чорновол стверджує, що і призначення Олександра Данилюка на посаду секретаря РНБО лобіював також Портнов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Двоє ворожих агентів отримали 15 років ув'язнення за наведення ракет по військовій та медичній інфраструктурі Херсона

Росіяни обстріляли 12 громад у прикордонні Сумської області

Побратимські відносини встановили Львівщина та Каліфорнія

26 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА