12:01 17.09.2019

На місці пожежі будинку Гонтаревої знайдено запальну ракету

2 хв читати
На місці пожежі будинку Гонтаревої знайдено запальну ракету

Під час слідчих дій на місці пожежі будинку екс-голови Національного банку України Валерії Гонтаревої в с. Гореничах Києво-Святошинського району Київської області знайдено запальну ракету і низку інших речових доказів, які наразі вивчає криміналістична лабораторія, заявляє керівник відділу з комунікацій Головного управління Національної поліції в Київській області Микола Жукович.

На запитання журналістів про те, чи відповідає правді інформація про те, що на територію домоволодіння Гонтаревої в ніч на вівторок було кинуто "коктейль Молотова", що і стало причиною пожежі, він сказав: "Не було такого коктейлю Молотова - ми знайшли запальну ракету світлошумову і звукову, і ще низку речових доказів, над якими наразі працює слідчо-оперативна група".

"Можливо, військова (ракета - ІФ), а, можливо, і саморобні пристрої були. Саме для цього і працювала криміналістична лабораторія, яка брала зразки на дослідження, щоб з'ясувати, чи були там легкозаймисті матеріали", - додав Жукович.

За його словами, на місці пожежі було знайдено ще низку речових доказів. "На жаль, не можу їх зараз озвучити", - сказав спікер облуправління поліції.

При цьому Жукович зазначив, що правоохоронці розглядають усі можливі версії пожежі. "Ми не виключаємо навіть версію короткого замикання. Можливо", - сказав він.

Речник Київської обласної поліції розповів, що нині вивчаються записи з камер відеоспостереження, які зможуть допомогти правоохоронцям встановити особу людини, котра може бути причетною до підпалу. "Попередньо ми говоримо про те, що було якесь проникнення сюди на територію незаконне... На камеру поки що потрапила одна людина", - сказав Жукович.

Як повідомлялося, уранці у вівторок Гонтарева повідомила, що будинок її родини в с. Гореничах Києво-Святошинського району Київської області було спалено вночі внаслідок підпалу. "Кинули бляшанку із запальною сумішшю через паркан. Будинок повністю згорів. Пожежникам не вдавалося його навіть загасити", - заявила вона.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч.2 ст.194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Україні частка негрошових соціальних послуг становить лише 6% - Жолнович

Експрацівник оборонного заводу в Миколаєві за допомогою дронів шпигував для ворога за комплексами ППО

В Україні зростає "чорний ринок" документів про підвищення кваліфікації для вчителів - освітній омбудсмен

НАТО зацікавлене в досвіді України у веденні комунікацій під час війни - Мінкультури

Окупанти вночі обстріляли Селидове, поранено 4 місцевих жителів - прокуратура

Окупанти обстріляли Конотоп, Середину-Буду і 23 села Сумської області за добу, про постраждалих не повідомляють

ЄС підготував законопроєкт про передачу Україні прибутку від заморожених активів РФ у липні поточного року - ЗМІ

На запорізькому напрямку воїни ССО спалили десять одиниць важкої та автотехніки ворога

Унаслідок обстрілів РФ на Донеччині за добу загинув один місцевий житель, ще п’ятеро дістали поранення

За добу окупанти обстріляли близько 20 населених пунктів Харківщини, постраждав мирний мешканець

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА