13:16 17.09.2019

Місія ООН закликає ВР надати право переселенцям і трудовим мігрантам проголосувати на місцевих виборах

2 хв читати

Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні закликає Верховну Раду надати тимчасово переміщеним особам (ТПО) можливість голосувати на майбутніх місцевих виборах.

"Ми закликаємо парламент вжити заходів для того, щоб надати ТПО і трудовим мігрантам можливість проголосувати на місцевих виборах, запланованих на 2020 рік", - сказала глава Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Матильда Богнер на прес-конференції у вівторок у Києві, представляючи доповідь про ситуацію з правами людини в Україні в період з 16 травня по 15 серпня 2019 року.

Вона зазначила, що моніторингова місія стежитиме за розвитком подій навколо Виборчого кодексу, на який президент України Володимир Зеленський наклав вето, надавши парламенту 30 днів на внесення змін до документа.

Богнер наголосила на необхідності вирішити проблему з виплатою пенсій жителям тимчасово непідконтрольних територій Донбасу: "Пенсії необхідно виплачувати всім, хто має на них право, незалежно від місця їх проживання. Це наполеглива рекомендація. І ми сподіваємося, що новий уряд вважатиме її одним із пріоритетів".

Крім того, в місії зазначають, що потрібно знайти механізм погашення заборгованості з виплати пенсій.

Водночас Місія ООН вважає позитивним знаком рішення Кабінету Міністрів про компенсації сім'ям, чиї будинки зруйновано внаслідок конфлікту на Донбасі. Однак низка питань викликає у неї занепокоєння, зокрема умова, згідно з якою особи, котрі претендують на компенсації, мають проживати в тому самому населеному пункті, де розташоване і зруйноване житло, а також те, що кошти на ці потреби буде передбачено в бюджеті після 2020 року.

Як повідомлялося, 15 липня 2019 року Кабінет Міністрів України встановив механізм грошової компенсації за зруйноване внаслідок збройної агресії Росії на сході України приватне житло.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА