14:26 17.09.2019

НБУ заявив про неприпустимість системних атак на Гонтареву

2 хв читати
НБУ заявив про неприпустимість системних атак на Гонтареву

Правління Національного банку України (НБУ) заявило про неприпустимість цілеспрямованих системних атак на екс-главу центробанку Валерію Гонтареву.

"Це вже не низка інцидентів, це - терор. Його мета – залякати реформаторів, минулих і теперішніх, паралізувати нашу діяльність, змусити нас мовчати", - йдеться в заяві центробанку, розміщеній на його сайті.

"Ми не будемо мовчати. Адже це – пряма і неприхована загроза демократії та реформам, від яких залежить майбутнє України та добробут громадян... Це загроза кожному громадянину, його конституційним правам і свободам, гарантом захисту яких має бути держава. І нарешті, це повна руйнація моральних цінностей демократичного суспільства на користь терору", - наголошується в заяві.

Її автори наголошують, що правоохоронні органи мають невідкладно забезпечити проведення неупередженого прискореного розслідування серії атак на екс-главу центробанку.

"Ми вимагаємо дій. Правоохоронні органи повинні невідкладно забезпечити проведення неупередженого прискореного розслідування цієї серії атак, а також правопорушень власників та акціонерів неплатоспроможних банків, інформацію про які Національний банк раніше передав до правоохоронних органів", - ідеться в заяві.

Уранці у вівторок Гонтарева повідомила, що будинок її родини в с. Гореничі Києво-Святошинського району Київської області було спалено вночі внаслідок підпалу.

Машину невістки екс-глави НБУ в ніч на 5 вересня облили бензином і спалили перед її будинком у центрі Києва. Гонтарева, яка наразі перебуває на лікуванні в госпіталі в Лондоні після наїзду на неї автомобіля, вважає ці дві події пов'язаними й заявляє, що від вербальних погроз її противники перейшли до реальних дій.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков розцінює підпал будинку екс-глави НБУ Гонтаревої як кримінальний тиск на неї та заявляє, що поліція докладе максимум зусиль для пошуку зловмисника.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

Рішення про призупинення консульських послуг для українських чоловіків мобілізаційного віку за кордоном спрямоване на забезпечення справедливості - Кулеба

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

Байден: Буквально в найближчі кілька годин ми почнемо відправляти в Україну військову допомогу

США оголосили про новий пакет військової допомоги для України на $1 млрд

Міноборони України опублікувало основні новації в законі про мобілізацію, який набуде чинності 18 травня

Байден підписав закон про надання допомоги Україні

ВР має намір удосконалити законодавство про звернення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА