Події

Посли G7 схвалюють рішення Зеленського пролити світло на підпал будинку Гонтаревої

Група послів країн "Великої сімки" (G7) схвально оцінила реакцію президента України Володимира Зеленського на підпал будинку екс-глави Національного банку України (НБУ) Валерії Гонтаревої.

"Група послів G7 схвалює рішучість та виражену волю президента Зеленського пролити світло на цей неприйнятний акт", - йдеться в заяві G7 у Twitter.

Уранці 17 вересня Гонтарева повідомила, що будинок її родини у с. Гореничі Києво-Святошинського району Київської області вночі згорів унаслідок підпалу.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков розцінив підпал будинку Гонтаревої як кримінальний тиск на неї та заявив, що поліція докладе максимум зусиль для пошуку зловмисника.

В Офісі президента заявили, що пожежа у будинку Гонтаревої - зухвалий злочин, швидке розкриття якого має стати пріоритетом у роботі правоохоронних органів.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

Пізніше прес-центр Служби безпеки України повідомив, що Зеленський доручив главі СБУ Івану Баканову приєднатися до розслідування факту підпалу будинку Гонтаревої.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ