18:26 17.09.2019

У МВС України заявили про зацікавленість у співпраці з українськими виробниками легких літаків

2 хв читати
У МВС України заявили про зацікавленість у співпраці з українськими виробниками легких літаків

 У Міністерстві внутрішніх справ України розглядають можливість придбання українських малих літаків для навчання пілотів авіаційних загонів міністерства, а також для підвищення ефективності та здешевлення моніторингу повітряного простору, держкордонів на суші та водних акваторій, заявив заступник міністра внутрішніх справ Сергій Гончаров.

"Перш за все хочу привітати рятувальників із професійним святом. Ми зі сторони МВС спробуємо зробити все, щоб їхня праця була почесною, та забезпечимо гідною матеріально-технічною базою. Щоб вони могли виконувати свою роботу якісно, ми забезпечуємо сучасною авіаційною технікою. Тому сьогодні в Ніжині ми знайомимось із вітчизняними надлегкими літаками. Дуже приємно, що це українська техніка, якість якої вже перевірена роками та відзначена іноземними потенційними споживачами", - сказав Гончаров у вівторок під час візиту до Ніжинського авіазагону, повідомляє прес-служба МВС.

Він зазначив, що українські надлегкі літаки відзначаються економічністю та маневреністю.

"Звісно, всі підрозділи МВС повинні мати велику та важку техніку для гасіння пожеж, аварійної евакуації та інших завдань. Але щоденний моніторинг кордонів, лісів і повітряного простору потребує постійних тренувань і вдосконалення льотних навичок. Окреме завдання - постійна підготовка льотного складу. Саме надлегка техніка дає такі переваги. Сьогодні ми познайомилися з дуже економічними літаками, які використовують звичайний бензин А-95. Крім того, нашим пріоритетом залишається безпека та комфорт наших пілотів", - зазначив заступник міністра.

Гончаров наголосив, що вертольоти Н225 Super Puma виробництва Airbus Helicopters (Франція), яких у рамках контракту в Україну поставили вже чотири одиниці, активно використовують у Ніжинському авіазагоні.

Директор департаменту авіації Держприкордонслужби України Микола Тепан зазначив, що якщо в щоденному моніторингу прикордонники використовуватимуть вітчизняні легкі літаки, це значно полегшить роботу та ефективність виконання завдань.

Уже нині авіація Держприкордонслужби використовує дев’ять малих літаків класу Diamond, які постійно моніторять держкордон із повітря.

"Така техніка буде базуватися на всій лінії кордону. Сьогодні український виробник пропонує техніку, яка дуже добре себе показала в експлуатації. Крім того, виробник уже орієнтує літаки на пілота - не потрібно багато часу, щоб підготуватися до польоту", - наголосив Тепан.

У свою чергу начальник Управління авіації, авіаційного пошуку та рятування Держслужби України з надзвичайних ситуацій Ігор Рунаєв зазначив, що основним критерієм у виборі українських малих літаків для підрозділів ДСНС буде саме їхня багатофункціональність.

"Ми зацікавлені у багатофункціональності цієї техніки. Нам необхідно ставити і техніку для моніторингу, і обладнання для евакуації. З цього і будемо виходити", - зазначив Рунаєв.

У департаменті комунікації МВС України наголосили, що у вівторок у Ніжинському авіазагоні свою продукцію представили чотири компанії - виробники з Києва, Харкова, Одеси та Броварів. Усі зразки здійснили показові польоти над аеродромом Ніжина.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА