19:36 17.09.2019

Проблему конфліктів на релігійному ґрунті в Україні та розширення капеланської діяльності обговорив Аваков із Всеукраїнською радою церков

2 хв читати
Проблему конфліктів на релігійному ґрунті в Україні та розширення капеланської діяльності обговорив Аваков із Всеукраїнською радою церков

Під час зустрічі міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова із Всеукраїнською радою церков сторони обговорили проблему конфліктів на релігійному ґрунті, питання розширення капеланської діяльності та спільний проект створення таборів для реабілітації наркозалежних, повідомляє прес-служба МВС.

"Мені дуже не подобається, коли на релігійному ґрунті відбуваються конфлікти. І я хочу зробити все, щоб таких конфліктів не було. Моя позиція: у МВС немає жодних привілеїв для якоїсь церкви або релігійної організації. Це міністерство буде забезпечувати права кожного", - сказав Аваков на зустрічі зі Всеукраїнською радою церков у Києві у вівторок.

Глава МВС також закликав представників релігійних організацій у разі будь-яких конфліктних ситуацій не вдаватися до послуг сторонніх осіб.

"Знаю, що деякі церковні громади залучають для захисту або протистояння певні групи. У мене велике прохання - не робіть цього, це призводить до певних ускладнень. Якщо у вас є підозри, ви від чогось хочете захиститися, у вас є МВС. І для нас не має значення, яка це конфесія або яка це церква, ви маєте дати нам сигнал. Нам треба діяти в рамках існуючого закону", - зазначив він.

Під час зустрічі Аваков також обговорив зі Всеукраїнською радою церков розширення капеланської діяльності.

"В умовах війни на сході та майбутнього миру роль церков дуже сильна. Буде напрацьовано комфортний формат співпраці, в рамках якого капеланська діяльність буде розширена на інші формування, які знаходяться в підпорядкуванні МВС, в тому числі з Нацполіцією", - додав міністр внутрішніх справ України.

Під час зустрічі сторони обговорили і спільний проект створення таборів для реабілітації наркозалежних.

"Для нас є пріоритетом вберегти молодь від наркозалежності, виключно силовими методами це зробити не можна. Такі оздоровчі табори мають бути впроваджені, а основне завдання МВС, щоб там не порушували права людини", - додав Аваков.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА