19:46 17.09.2019

У Раді пропонують створити ТСК для перевірки законності зміни власників українських інформаційних телеканалів

2 хв читати
У Раді пропонують створити ТСК для перевірки законності зміни власників українських інформаційних телеканалів

Народні депутати з фракцій "Слуга народу" та "Голос" ініціювали створення тимчасової слідчої комісії (ТСК) Верховної Ради для розслідування відомостей щодо дотримання вимог законодавства під час зміни власників інформаційних телеканалів і забезпечення протидії інформаційному впливу Російської Федерації.

Проект постанови про створення ТСК зареєстрували народні депутати Ольга Василевська-Смаглюк ("Слуга народу") та Олександра Устінова ("Голос").

Станом на вечір вівторка тексту документа, а також супровідних матеріалів на сайті парламенту немає.

Як повідомлялося, в червні 2019 року нардеп Тарас Козак (у нинішньому скликанні ВР входить до фракції "Опозиційна платформа - За життя"), який на той момент уже володів телеканалами "112.Україна" та NewsOne, оголосив про те, що став власником телевізійних мовників телеканалу ZIK - компаній "Міст ТБ" і "ТРК "Нові комунікації". Він також заявив про створення медіахолдингу "Новини".

Про купівлю телеканалу NewsOne (ТОВ "Новини 24 години") з оцінкою 41,98 млн грн Козак відзвітував 2 жовтня минулого року.

Про купівлю дев’яти компаній групи "112.Україна", оцінивши їхню вартість на дату придбання в 72,87 млн грн, Козак відзвітував 14 грудня 2018 року. Йдеться про купівлю ТОВ "Аріадна ТВ" (оцінено в 14,71 млн грн), "Новий формат ТВ" (11,49 млн грн), "ТВ Вибір" (8,11 млн грн), "Телерадіокомпанія "112-ТВ" (14,36 млн грн), "Лідер ТВ" (10,4 млн грн), "Партнер ТВ" (8,37 млн грн.), "Сей.ТВ Системз" (2,38 млн грн), "Інформаційне агентство "112.юей" (2,97 млн грн) і "Інформаційне агентство "112-Україна" (0,1 млн грн).

9 липня 2019 року заступник голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Уляна Фещук після позапланового засідання регулятора повідомила про плани Нацради звернутися до Антимонопольного комітету України щодо законності концентрації низки телемовників, що утворилася в процесі купівлі Козаком "112 Україна", NewsOne та ZIK.

Водночас Фещук заявила, що у регулятора немає доказів зв'язку телеканалів "112.Україна", NewsOne та ZIK із главою політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктором Медведчуком.

При цьому вона повідомила, що Нацрада співпрацює з Антимонопольним комітетом України щодо встановлення зв'язку між кінцевими бенефіціарними власниками телеканалів "112.Україна", NewsOne та ZIK.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Доценко: Український Червоний Хрест передає досвід, набутий під час війни, міжнародним партнерам

За час війни Росія зруйнувала і пошкодила понад 20 офісів і складів ТЧХУ - Доценко

Понад 20 загонів швидкого реагування ТЧХУ працюють в Україні - гендиректор Доценко

ВАКС засудив мера Рені до дев'яти років позбавлення волі

Держмитслужба України: Ймовірно, планується блокування пункту пропуску "Медика-Мостиська"

Пошуково-рятувальну операцію в Чернігові завершено: 18 загиблих, 78 поранених

Збито всі 13 ударних безпілотників "Шахед", які атакували Україну

Суд обрав запобіжний захід організаторам злочинної групи Чернівецької митниці

Віцеканцлер Німеччини Габек прибув в Україну для підготовки конференції з відновлення

Прем'єр Нідерландів готовий закуповувати у партнерів системи ППО Patriot для постачання Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА