07:48 18.09.2019

Двом лікарям Інституту раку, що вимагали у онкохворих "винагороду" за безкоштовні ліки, повідомлено про підозру

2 хв читати
Двом лікарям Інституту раку, що вимагали у онкохворих "винагороду" за безкоштовні ліки, повідомлено про підозру

Співробітники поліції Києва викрили організовані двома посадовими особами Національного інституту раку (Київ) корупційні схеми, а також встановили низку потерпілих онкохворих пацієнтів Інституту, а прокуратура столиці повідомила медиків про підозру у вчиненні злочинів.

"Не дивлячись на те, що медична допомога в державних або комунальних закладах охорони здоров'я надається виключно безкоштовно, останні (лікарі - ІФ) запевняли онкохворих пацієнтів, що кількість препаратів, закуплених за державні кошти, дуже обмежена. Тому, щоб отримати безкоштовні ліки, медики вимагали від громадян "винагороду", зокрема і під виглядом благодійної допомоги. Так, суми за один курс хіміотерапії коливалися від 1,5 до 18 тис. грн", - йдеться в оприлюдненому у вівторок ввечері на сайті Нацполіції України повідомленні.

Згідно з інформацією, наразі встановлено 7 потерпілих, які сплатили медикам майже 40 тис. грн. За результатами слідчо-оперативних заходів поки встановлена причетність двох медиків до корупційних схем.

У Нацполіції поінформували, що у вівторок, 17 вересня, прокуратура міста Києва повідомила про підозру завідувачу поліклінічного відділення Національного інституту раку та лікарю-онкологу. Їм інкримінують скоєння кримінальних злочинів, передбачених ч. 1 ст. 184 (Порушення права на безоплатну медичну допомогу) і ч. 3 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене повторно) КК України.

"Вживаються заходи щодо встановлення інших потерпілих і перевіряються відомості про порушення вимог чинного законодавства при проведенні закупівель медичних препаратів посадовими особами Національного інституту раку", - додали у відомстві.

Як повідомлялося, 16 серпня під час проведення слідчо-оперативних заходів в Національному інституті раку правоохоронці задокументували факти вимагання та отримання лікарями неправомірної вигоди у громадян, які лікуються від онкологічних захворювань, а також від суб'єктів господарювання за перемогу в процедурах конкурсних торгів із закупівлі ліків і медикаментів для потреб Інституту раку.

Під час проведення санкціонованих обшуків у службових приміщеннях Інституту раку і за місцем проживання фігурантів було вилучено документацію, що підтверджує причетність лікарів до протиправної діяльності.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА