08:08 18.09.2019

Ізраїльські лівоцентристи лідирують на виборах у Кнесет

2 хв читати
Ізраїльські лівоцентристи лідирують на виборах у Кнесет

Лівоцентристи з партії "Кахоль-Лаван" отримують 58 місць у новому складі Кнесету (парламенті Ізраїлю), права партія "Лікуд" - 54 місця. Такі дані опитувань на виходах з виборчих дільниць, опубліковані у вівторок 13-м каналом ізраїльського телебачення.

Виборчі дільниці в країні закрилися о 22:00 за місцевим часом (збігається з київським).

Також за інформацією телеканалу, від 8 до 10 місць в Кнесеті отримує партія "Наш дім Ізраїль" Авігдора Лібермана, а ще 11 - 13 місць - партія "Загальний список".

За даними центральної виборчої комісії, явка на виборах - на 20:00 становила 63,7%.

Це вже другі парламентські вибори в Ізраїлі нинішнього року. Перші відбулися в квітні, проте тоді основні конкуренти - права партія Нетаньягу "Лікуд" і ліва опозиційна "Кахоль-Лаван" - отримали однакову кількість місць у Кнесеті, по 35. В результаті прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу не зміг сформувати правлячу коаліцію. Парламент був розпущений.

Усього в Кнесеті 120 місць, термін його повноважень становить чотири роки. Після виборів в Кнесет президент Ізраїлю доручає лідеру однієї з партій формування уряду. Уряд для початку роботи повинен отримати довіру більшості членів Кнесету - тобто мінімум 61 особи зі 120.

Незадовго до виборів, на початку вересня, прем'єр-міністр Нетаньягу заявив, що в разі перемоги на парламентських виборах має намір поширити суверенітет країни на Йорданську долину.

Спостерігачі зазначають, що такі плани Нетаньягу напевно будуть вкрай болісно сприйняті палестинцями. Його суперники у виборах заявили, що заяви Нетаньягу щодо поселень і Йорданської долини є передвиборчим ходом, а сам Нетаньягу за весь час на чолі уряду утримувався від анексії будь-яких територій.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА