08:17 18.09.2019

Мажиліс Казахстану схвалив ратифікацію договору з Україною про екстрадицію

2 хв читати
Мажиліс Казахстану схвалив ратифікацію договору з Україною про екстрадицію

Мажиліс (нижня палата) парламенту Казахстану в середу на пленарному засіданні схвалив проект закону "Про ратифікацію договору між Україною та Республікою Казахстан про екстрадицію", передав кореспондент агентства "Інтерфакс-Казахстан".

Договір був підписаний в Астані 29 жовтня 2018 року.

"Основною метою проекту є здійснення договірними державами співробітництва в сфері видачі один одному розшукуваних осіб, які перебувають на їх територіях, для здійснення кримінального переслідування або приведення вироку суду у виконання за злочини, що передбачають видачу", - йдеться у висновку профільного комітету Мажилісу.

За словами заступника генпрокурора Казахстану Марата Ахметжанова, згідно з документом, "видача здійснюється, якщо за вчинення злочину в обох країнах передбачено позбавлення волі не менше 1 року, або якщо належній засудженій особі термін відбуття покарання становить більше 6-10 місяців".

"Передбачені підстави для відмови у видачі. Наприклад, якщо діяння, що розглядається з одного боку як злочин, в іншій країні таким не є. Або минули всі терміни давності, запитуване діяння є військовим злочином, видача може завдати шкоди суверенітету, національній безпеці, суперечити законодавству або міжнародним зобов'язанням Казахстану", - сказав Ахметжанов.

За його інформацією, за останні три роки Україна видала Казахстану шість злочинців. Наразі в Україні встановлено шість розшукуваних осіб, розглядається питання про їх екстрадицію.

Необхідність укладення договору виникла в зв'язку з виходом України з СНД, уточнив Ахметжанов.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА