14:42 18.09.2019

У МВС України розраховують отримати ще три вертольоти від Airbus Helicopters до кінця року

2 хв читати
У МВС України розраховують отримати ще три вертольоти від Airbus Helicopters до кінця року

У рамках контракту французької компанії Airbus Helicopters на постачання українському МВС 55 багатоцільових вертольотів до кінця 2019 року до України доставлять ще дві-три одиниці вертолітної техніки, повідомив заступник міністра внутрішніх справ Сергій Гончаров.

"У цьому році очікуємо ще від двох до трьох одиниць техніки. Це плаваюча цифра, оскільки передання техніки очікується на кінець року і все буде залежати від погодних умов. Крім того, в четвертому кварталі поточного року плануємо отримати Н125, це раніше, ніж передбачалося контрактом. Це одномоторний гелікоптер, який використовуватиметься для підготовки льотного складу в Україні", - наводить слова Гончарова прес-служба МВС у середу.

Заступник міністра нагадав, що за час із початку дії контракту з французькою компанією до України прибули чотири вертольоти. Три вже передано Держслужбі України з НС, ще один - використовується гвардійцями Нацгвардії.

Як повідомлялося, згідно з укладеною у травні 2018 року міжурядовою угодою між Україною та Францією, а також підписаним у липні контрактом українського МВС з Airbus Helicopters, французька сторона забезпечить до 2021 року постачання Україні 55 вертольотів класу Н225, H145 і H125 загальною вартістю EUR0,55 млрд для створення єдиної системи авіаційної безпеки та цивільної оборони в країні.

Загалом у рамках контракту до України буде поставлено 21 переобладнаний вертоліт моделі H225, 10 нових вертольотів моделі H145, і 24 нових вертольоти моделі H125. Закуповувану європейську вертолітну техніку експлуатуватимуть підрозділи ДСНС, Прикордонної служби і Нацгвардії України.

Фінансування угоди буде забезпечено за рахунок синдикованого кредиту Казначейства Франції та консорціуму французьких банків на чолі з Credit Agricole Corporate & Investment Bank обсягом EUR475млн, який буде надано під держгарантії терміном на шість років.

У червні 2019 року глава МВС України Арсен Аваков повідомив, що українська сторона зі свого боку виконала всі зобов'язання зі здійснення попередньої оплати. "До кінця року ми отримаємо ще три вертольоти Н225: два з них для Держслужби з надзвичайних ситуацій та ще один - для Нацгвардії, а також два Н125, які працюватимуть у Льотній академії МВС у Кременчуці для підготовки і підвищення кваліфікації наших п

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА