20:32 18.09.2019

Чоловіка, який погрожував підірвати міст у Києві, затримано без застосування зброї, виразних вимог він не висував, вибухотехніки оглядають його авто

3 хв читати
Чоловіка, який погрожував підірвати міст у Києві, затримано без застосування зброї, виразних вимог він не висував, вибухотехніки оглядають його авто

Спецпідрозділ КОРД затримав чоловіка, який погрожував підірвати міст Метро в Києві, без застосування зброї, чітких вимог він не висував, його автомобіль нині оглядають вибухотехніки.

"Людину, що перегородила міст, доправили в управління поліції. Обійшлося без жертв і втрат", - повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков журналістам.

За його словами, операцію проводив КОРД під керівництвом начальника Головного управління Національної поліції в Києві Андрія Крищенка.

Крищенко повідомив, що особу чоловіка встановлено.

"Під час першочергових заходів було встановлено особу цієї людини - він колишній військовослужбовець, його звільнили", - сказав він.

За словами Крищенка, три місяці тому у чоловіка вилучали вибухівку.

"Три місяці тому у нього вже вилучали вибухівку, тому під час операції ми вважали, що його погрози реальні. У нього три місяці тому вилучили два кіло вибухівки, багато боєприпасів", - повідомив начальник київського главку.

Пізніше Крищенко уточнив, що, зі слів затриманого, цю вибухівку він знайшов, фахівці тепер перевірять цю інформацію.

Він наголосив, що із зловмисником вдалося налагодити телефонний зв'язок, але на контакти той не йшов, чітких вимог він не висував, тому було ухвалено рішення "організовувати штурм", який здійснив спецпідрозділ КОРД за допомогою бронетехніки.

"При ньому нічого не знайдено - ні вибухонебезпечного, нічого. Вибухотехніки здійснюють огляд автомобіля, потім буде огляд місця події", - додав Крищенко, зазначивши водночас, що чоловік мав карабін, з якого він збив поліцейський квадрокоптер.

Відповідаючи на запитання про стан затриманого, начальник київської поліції сказав: "Візуально і зі спілкування, вербально, він під впливом якихось, на мою думку, він щось вживав".

Крищенко повідомив, що затриманий народився в Сімферополі. На прохання уточнити, чи був цей чоловік у зоні АТО, начальник київської поліції сказав: "Я не коментую це".

За його словами, в спецоперації брали участь 300-350 працівників різних відомств і підрозділів.

Начальник поліції також зазначив, що під час затримання правоохоронці не відкривали вогню.

Кримінальне провадження, за його словами, відкрито за статтею "підготовка теракту".

Як заявив голова київської поліції, терористу "загрожує довічне ув'язнення".

Член колегії Міністерства внутрішніх справ України, колишній народний депутат (у парламенті VIII скликання входив до фракції "Народний фронт") Антон Геращенко повідомив, що затриманому буде надано медичну та психіатричну допомогу.

"Під час затримання ніхто зі співробітників поліції не постраждав. Правопорушнику буде надано необхідну медичну і психіатричну допомогу, після чого на нього чекає суд", - написав Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

Раніше в ЗМІ назвали чоловіка, що погрожував підірвати міст, - Олексій Белько, він уродженець селища Форос у Криму, брав участь в операції на сході України, має звання старшого сержанта, обіймав посаду начальника радіостанції радіоцентру польового вузла зв'язку військової частини А 3628, розташованої в Броварах у Київській області.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА