07:00 19.09.2019

КМДА обмежила в'їзд вантажного транспорту до Києва з боку Борисполя

2 хв читати
КМДА обмежила в'їзд вантажного транспорту до Києва з боку Борисполя

З 19 вересня на постійній основі в'їзд вантажного транспорту до Києва з боку Борисполя з 7:00 до 10:00 обмежений у зв'язку зі збільшенням кількості шкідливих речовин у повітрі, повідомили в Київській міськдержадміністрації.

"З 19 вересня щоранку з 7:00 до 10:00 в'їзд вантажного транспорту до Києва з боку Борисполя буде обмежений, щоб зменшити негативний вплив транспорту на стан повітря і розвантажити рух ... Обмеження на в'їзд буде діяти на постійній основі", - йдеться в повідомленні на сайті мерії 16 вересня.

В інформації зазначено, що рішення прийнято на засіданні постійної комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням заступника голови КМДА Петра Пантелєєва.

У КМДА також підкреслили, що стан повітря в Києві моніторять постійно. "Цілодобово працює пересувна лабораторія Комунальної аварійно-рятувальної служби (КАРС). Особливу увагу приділено територіям, де спостерігається найбільша задимленість. Йдеться про житлові масиви на лівому березі столиці", - сказано в повідомленні.

Як повідомлялося, 12 вересня в КМДА заявили, що задимленість в Києві обумовлена низкою факторів, буде створена робоча група для контролю якості повітря.

"Є кілька чинників, що впливають на екологічний стан цих житлових масивів (Позняки, Осокорки, Харківський масив - ІФ). За останній місяць у сім разів збільшилася кількість пожеж трав'яних настилів, торфовищ, територій звалищ в Київській області. Безумовно, на екологічний фон впливає і кількість авто, і робота промислових підприємств. І наше завдання - ремонтувати ці підприємства, щоб вони ставали більш екологічними", - сказав заступник голови КМДА Пантелєєв під час відвідування сміттєспалювального заводу "Енергія".

Він підкреслив, що місто не може повноцінно існувати без заводу "Енергія", що забезпечує утилізацію сміття, без Бортницької станції аерації, що очищує стічні води Києва та багатьох міст Київської області.

Разом з тим, за словами Пантелєєва, влада націлена на прозорий і чесний діалог з тими, хто страждає від задимленості.

"Ми створюємо робочу групу, контроль якості повітря здійснюватиметься в цілодобовому режимі, а також на заводі ("Енергія"- ІФ) встановлена система відеоспостереження в сміттєвому бункері. Тільки маючи об'єктивну інформацію, зможемо приймати оперативні рішення", - сказав він.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Стратегічною метою РФ є відновлення слави Радянського Союзу на міжнародній арені - Кулеба

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА