07:25 19.09.2019

Трамп заявив, що не хоче вдаватися до крайніх заходів щодо Ірану

2 хв читати
Трамп заявив, що не хоче вдаватися до крайніх заходів щодо Ірану

Президент США Дональд Трамп заявив, що не хотів би застосовувати крайні заходи щодо Ірану після недавніх атак по об'єктах саудівського нафтопрому.

"Існують крайні заходи, як і заходи значно менш (серйозні)", - сказав він журналістам, які супроводжують його поїздкою до міста Сан-Дієго.

"Ні, я не кажу про крайні заходи", - додав Трамп, пояснивши, що під "крайніми заходами" він має на увазі війну з Іраном.

Раніше в середу президент США повідомив про намір застосувати в найближчі дві доби додаткові значні заходи санкцій тиску на Іран.

"Низку дуже значних санкцій стосовно Ірану США введуть у наступні 48 годин", - сказав Трамп.

Він також написав у Twitter, що "доручив главі Мінфіну (Стівену Мнучіну - ІФ) значною мірою посилити санкції проти Ірану".

Ці слова американського лідера прозвучали на тлі недавньої атаки безпілотників по об'єктах національної нафтової компанії Саудівської Аравії - Saudi Aramco, в якій Вашингтон звинувачує Іран.

У ніч на 14 вересня підприємства Saudi Aramco піддалися атаці безпілотників. Зокрема, був атакований найбільший у світі нафтопереробний комплекс, розташований на сході країни. Це призвело до скорочення видобутку нафти в Саудівській Аравії вдвічі - на 5,7 млн барелів на добу.

Відповідальність за напад взяли на себе єменські повстанці-хусити, проте США засумнівалися в їх причетності і звинуватили в тому, що трапилося, іранську владу. Тегеран відкидає ці звинувачення.

США проводять щодо Ірану політику максимального тиску, постійно вводячи санкції проти організацій і фізосіб в країні.

У травні 2018 року США в односторонньому порядку оголосили про вихід з СВПД і відновили жорсткі санкції проти Ірану, включно з повним ембарго на експорт іранської нафти, доходи від якої мають ключове значення для економіки Ісламської республіки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА