08:29 19.09.2019

Трамп і Джонсон обговорили можливу відповідь на атаки саудівських нафтооб'ектів

2 хв читати
Трамп і Джонсон обговорили можливу відповідь на атаки саудівських нафтооб'ектів

Президент США Дональд Трамп і прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон провели телефонну розмову, в ході якої обговорили необхідність "єдиної дипломатичної відповіді" на напади на об'єкти саудівської нафтової компанії Aramco, повідомив в середу представник Даунінг-стрит.

"Прем'єр-міністр поговорив з президентом Трампом сьогодні вдень у зв'язку з суботніми атаками на нафтові об'єкти Aramco в Саудівській Аравії. Вони засудили напади та обговорили необхідність єдиної дипломатичної відповіді з боку міжнародних партнерів", - заявив прес-секретар Даунінг-стрит.

Він зазначив, що лідери двох країн також погодилися з тим, що Ірану "не можна дозволяти отримувати ядерну зброю".

У середу представник Міноборони Саудівської Аравії полковник Турки аль-Малікі на прес-конференції в Ер-Ріяді заявив, що існують докази того, що Іран причетний до атаки на нафтові об'єкти підприємств Саудівської Аравії.

Напередодні прем'єр Британії Борис Джонсон і канцлер ФРН Ангела Меркель звернулися із закликом до міжнародного співтовариства вжити спільні дії у зв'язку з нападом на нафтові об'єкти в Саудівській Аравії, повідомили західні ЗМІ з посиланням на заяву Даунінг-стрит.

Згідно із заявою, лідери двох країн провели телефонну розмову, в ході якої домовилися про "необхідність працювати разом з міжнародними партнерами, щоб узгодити колективну відповідь" на те, що сталося.

У ніч на 14 вересня підприємства Saudi Aramco, національної нафтової компанії Саудівської Аравії, піддалися атаці безпілотників. Зокрема, був атакований нафтопереробний комплекс, розташований на сході країни. Це призвело до скорочення видобутку нафти в Саудівській Аравії вдвічі - на 5,7 млн барелів на добу.

Відповідальність за напад взяли на себе єменські повстанці-хусити, причому відповідно до їхніх заяв, в ході атаки вони використовували 10 безпілотників. Однак США засумнівалися в причетності хуситів і звинуватили в скоєному іранську владу. Тегеран ці звинувачення відкидає.

Потім, у вівторок, CNN передав з посиланням на джерело, що американські і саудівські слідчі "з дуже великим ступенем ймовірності" визначили: напад на нафтові об'єкти Саудівської Аравії було вироблено з військової бази на території Ірану, розташованої на кордоні з Іраком.

За даними Міноборони королівства, об'єкти саудівського нафтопрому були атаковані 18 безпілотниками і 7 крилатими ракетами.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент Єврокомісії знову каже, що непередбачений прибуток від заморожених росактивів може бути використано для військових потреб України

Росіяни обстріляли Львове Херсонської області, пошкоджено школу

Росіяни за добу завдали 6 ракетних і 63 авіаційних ударів по території України

Українська авіація завдала дев’ять ударів по районах зосередження противника

На лінії фронту зафіксовано 71 бойове зіткнення

Шольц: Сподіваємося, що ще шість систем "Patriot" буде знайдено для України від НАТО

Зеленський зустрівся з українською єврейською громадою напередодні свята Песах

Мінкультури розробило порядок визначення меж історичних ареалів у населених пунктах

Росіяни обстріляли Нікопольський район, пошкоджено інфраструктурний об'єкт - голова ОВА

Україна продовжує виступати за створення окремого міжнародного трибуналу, який мав би мандат на подолання імунітету лідерів країни-агресора - Мудра

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА