08:40 19.09.2019

Суд у Харкові обрав запобіжний захід затриманим після сутички з поліцією

3 хв читати
Суд у Харкові обрав запобіжний захід затриманим після сутички з поліцією

Дзержинський районний суд Харкова взяв під варту на два місяці 23-річного уродженця Івано-Франківської області та визначив нічний домашній арешт для двох жителів Харкова, 21 і 23 років, яких підозрюють у насильстві щодо працівників правоохоронних органів 15 вересня на вулиці Римарській у Харкові.

Як повідомила кореспонденту "Інтерфакс-Україна" прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик, у такий спосіб суд задовольнив клопотання прокуратури.

За її словами, 23-річний уродженець Івано-Франківської області є фігурантом справи про хуліганство в Київській області та переховувався від органу досудового слідства. На думку прокурора, на свободі підозрюваний міг би вчинити новий злочин, впливати на свідків, потерпілого і так далі. У свою чергу адвокат підозрюваного Анатолій Тарасенко заявив, що таких ризиків не існує, а доказів, що його підзахисний перебуває в розшуку або має будь-який статус в іншій справі, не існує.

Як стало відомо на засіданні, суд взяв під варту Ростислава Федорка, який представляється журналістом "Всесвітньо-Броварського телебачення". У ЗМІ він фігурує як член "Братства" Дмитра Корчинського, а також учасник нападу із зеленкою на голову Центру протидії корупції Віталія Шабуніна в липні 2018 року та нападу на репортера телеканалу NewsOne в листопаді 2018 року.

Двоє інших підозрюваних, представники націоналістичної громадської організації "Фрайкор", згідно з рішенням суду, два місяці перебуватимуть під домашнім арештом із 20:00 до 6:00.

Як повідомляв "Інтерфакс-Україна", 15 вересня на площі Свободи в Харкові пройшов Марш рівності "ХарьківПрайд". За оцінками поліції, в ньому взяли участь 2 тисячі осіб. Захід, за словами начальника ГУ НП у Харківській області Валерія Сокуренка, відбувся без серйозних порушень. До забезпечення порядку залучили понад 2,5 тисячі правоохоронців.

Одночасно з маршем рівності в Харкові проходили кілька акцій "за сімейні цінності". Після масових акцій у центрі міста відбулося кілька сутичок. Одна з них, на вулиці Римарській, - між поліцією й організаторами акцій "за сімейні цінності", представниками місцевих націоналістичних організацій "Фрайкор", "Традиція і порядок".

Під час конфлікту в сторону поліцейських розпилили сльозогінний газ. Двоє правоохоронців дістали опіків очей. З місця конфлікту до Шевченківського відділу поліції доставили 17 осіб. За фактом події поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 Кримінального кодексу України (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).

У той самий вечір відділ комунікації обласного управління поліції повідомив про затримання трьох з 17 доставлених до поліції. Затриманим оголосили підозри за ч. 2 ст. 345 КК України.

Соратники затриманих увечері в неділю, 15 вересня, приїжджали до Шевченківського відділу поліції з вимогою відпустити затриманих. Для охорони порядку до відділу поліції направили бійців спецпідрозділу ТОР. 17-річний житель Києва розпорошив у сторону бійців спецпідрозділу газовий балончик, унаслідок чого двоє поліцейських дістали опіків очей, їх було доставлено до лікарні. За фактом цієї сутички у поліції також відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345, а "неповнолітнього опитали та відпустили з подальшою явкою".

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Влада Латвії заблокувала доступ до дев'яти російських пропагандистських сайтів

Глава МЗС Болгарії Габріель погодилася сформувати новий уряд

Через КПП "Вишнє Нємецьке - Ужгород" на українсько-словацькому кордоні тимчасово обмежать рух

З додатковою допомогою ЗСУ зможуть повільно відтісняти росіян - сенатор США Рід

Шукаємо асиметричні рішення, щоб отримати перевагу над кількісно переважаючим противником - Сирський

ЄБА просить Кабмін і ОП вирішити проблему швидкопсувних вантажів на польському кордоні

Кличко закликав правоохоронців оперативно розслідувати факти, оприлюднені Bihus.Info щодо Брагінського

Польські фермери заблокували два КПП на кордоні з Німеччиною, блокада триватиме до 20 березня

Глави МЗС країн-членів ЄС не змогли ухвалити рішення про використання доходів від знерухомлених росактивів в інтересах України

На Херсонщині внаслідок вибуху боєприпасу загинуло троє людей

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА