13:05 19.09.2019

Українці найбільше люблять поп-музику, класику та народну музику - соцопитування

2 хв читати
Українці найбільше люблять поп-музику, класику та народну музику - соцопитування

Згідно з результатами опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг", найулюбленішими стилями музики для українців є поп-музика (26%), класична (25%) і народна музика (21%), а також шансон (18%).

В оприлюдненому на сайті "Рейтингу" у четвер релізі за результатами проведеного у вересні соцопитування, далі в рейтингу музичних уподобань рок (14%), танцювальна музика/диско (12%), клубна музика (8%) і джаз (7%). Реп, романси та духовну музику обрали по 6%, електронну, блюз і хіп-хоп люблять по 4%, авторську - 3%. Важкий рок популярний лише серед 2%, так само як і реггі. Лише 4% українців не люблять музику взагалі.

"Незважаючи на те, що поп-музика залишається лідером переваг, у десятирічній динаміці відсоток тих, кому вона подобається, став менше (з 32% до 26%). Також удвічі менше цього року обирали романси (6% проти 12% у 2009 р.). Зменшилася і кількість любителів шансону (з 22% до 18%), а також поціновувачів народної музики (з 25% до 21%)", - зазначено в повідомленні.

Натомість збільшилася кількість тих, хто любить класичну музику (з 20% до 25%). У цьому рейтингу цей стиль піднявся вище шансону і фолку. Також за 10 років стало вдвічі більше любителів року (зростання з 7% до 14%). Трохи збільшилася кількість фанатів репу (зростання з 3% до 6%).

Молодші порівняно зі старшими більше люблять поп-музику, рок, диско, клубну, електронну музику, а також реп і хіп-хоп. Водночас представникам старших вікових груп більше подобаються класична і народна музика, шансон, романси і бардівська музика.

Музичні уподобання помітно відрізняються за статтю. Так, жінки більше за чоловіків люблять класичну і поп-музику (31-32% проти 19%), народну (24% проти 18%) і духовну (7% і 3% відповідно). Також жінкам удвічі більше, ніж чоловікам подобається танцювальна музика (15% проти 8%). Зате чоловікам більше подобається рок (21% проти 9%), шансон (20% проти 16%), реп (9% і 3% відповідно) та електронна музика (7% і 3%).

За освітньою диференціацією: чим вище рівень освіти, тим більше респонденти люблять класичну музику, рок, джаз. Також представники з вищою освітою більше за інших люблять поп-музику, електронну та авторську музику. Людей із середньою освітою більше за інших цікавить народна музика і шансон.

Соціологічна група "Рейтинг" провела дослідження 12-16 вересня 2019 року. Аудиторія: населення України від 18 років і старше. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, типом поселення. Вибіркова сукупність: 2000 респондентів. Особисте формалізоване інтерв'ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше ніж 2,2%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА