15:46 19.09.2019

Аваков клопотатиме про взяття на поруки та мінімальне покарання для колишнього військового, який погрожував підірвати міст метро в Києві

2 хв читати
Аваков клопотатиме про взяття на поруки та мінімальне покарання для колишнього військового, який погрожував підірвати міст метро в Києві

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що чоловік, який погрожував підірвати міст метро в Києві, перебував під дією наркотиків, глава МВС має намір клопотати про взяття його на поруки та мінімальне покарання.

"Затриманий учора на мосту в Києві "мінер"екс-старший сержант Олексій Белько вчинив безглузді дії, перебуваючи під дією наркотиків. (...) Звернуся до суду з клопотанням про мінімальне покарання для Белька. Про взяття на поруки сержанта", - написав Аваков на своїй сторінці у Facebook у четвер.

За словами міністра, клопотання буде подано від нього особисто й від командира спецпідрозділу КОРД, а також від "хлопців, які проводили вчорашнє затримання".

"Ми допоможемо йому пройти курс реабілітації від наркотиків і знайти себе заново", - додав Аваков.

Тим часом адвокат Масі Найєм повідомив, що бачився з Бельком.

"Белько Олексій розповів про всі обставини, що передували вчорашнім подіям. Зброя, яка була в нього, зареєстрована. Стріляв він у відбійник, щоб зупинити рух машин на мосту. Він не цілився в людей, і це також підтверджують слідчі. Мотив його дій - привернути до себе увагу суспільства", - написав Найєм у Facebook.

За словами адвоката, підозру вручать у четвер, кваліфікація - ч.4 ст.296 (хуліганство із застосуванням вогнепальної або холодної зброї). Запобіжний захід обиратимуть у п'ятницю, "найімовірніше, проситимуть узяття під варту".

Як повідомлялося, 18 вересня близько 16:00 чоловік зупинився у своєму автомобілі на мосту метро в Києві й почав погрожувати підірвати міст. Чітких вимог чоловік не висував.

Протягом майже чотирьох годин тривала спецоперація із затримання. В результаті зловмисника вдалося затримати без застосування зброї.

Особу чоловіка встановлено - це колишній військовослужбовець, народився в Криму. Його доправили до поліції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА