06:52 20.09.2019

Арабська коаліція почала операцію на півночі Ходейди

1 хв читати
Арабська коаліція почала операцію на півночі Ходейди

Арабська коаліція почала військову операцію на півночі єменського портового міста Ходейди проти "військових об'єктів", повідомляє Al Arabiya.

Представник коаліції полковник Турки аль-Малікі заявив, що операція відповідає міжнародному праву і попросив цивільних осіб триматися подалі від об'єктів, які є метою операції.

За його даними, коаліція знищила чотири монтажні майданчики для збору дистанційно керованих катерів і морських мін. Коаліція зазначає, що знищення ворожих об'єктів сприяє свободі морського судноплавства.

Раніше Турки аль-Малікі повідомив, що коаліційні сили зірвали "терористичний акт з боку ополчення хуситів на півдні Червоного моря".

Сили коаліції перехопили в четвер увечері і знищили замінований човен хуситів на дистанційному управлінні, за допомогою якого планувалося здійснити теракт.

Раніше повідомлялося, що єменські повстанці-хусити взяли на себе відповідальність за удари, нанесені 14 вересня по об'єктах саудівської нафтової компанії Aramco, проте в Ер-Ріяді вважають, що атаки були реалізовані не з Ємену.

Збройний конфлікт у Ємені триває з березня 2014 року, Саудівська Аравія втрутилася в нього в 2015 році. Арабська коаліція на чолі з Саудівською Аравією і ОАЕ підтримує війська єменського президента Абда Раббо Мансура Хаді в їхньому протистоянні з повстанцями-хуситами, яких, як заявляють на Заході, підтримує Іран.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА