07:25 20.09.2019

Вашингтон працює з Ер-Ріядом над запобіганням атак на промислові об'єкти в майбутньому

2 хв читати
Вашингтон працює з Ер-Ріядом над запобіганням атак на промислові об'єкти в майбутньому

Американські військові провели в четвер консультації з Саудівською Аравією з приводу запобігання атак, подібних до тих, які нещодавно були здійснені по об'єктах саудівської нафтової компанії Aramco, повідомили в четвер західні ЗМІ.

"Центральне командування США проводить консультації з саудівцями і обговорює з ними можливі способи запобігання атак у майбутньому", - повідомив на прес-конференції представник Об'єднаного комітету начальника штабів полковник Патрік Райдер.

У ніч на 14 вересня підприємства Saudi Aramco піддалися атаці безпілотників. Зокрема, був атакований найбільший в світі нафтопереробний комплекс, розташований на сході країни. Це призвело до скорочення видобутку нафти в Саудівській Аравії вдвічі - на 5,7 млн барелів на добу.

Відповідальність за напад взяли на себе єменські повстанці-хусити, проте США засумнівалися в їх причетності і звинуватили в тому, що трапилося, іранську владу. Тегеран відкидає ці звинувачення.

В Ер-Ріяді також заявляли, що Іран причетний до атаки на нафтові об'єкти Саудівської Аравії, а саме напад здійснено з північного напрямку, де зокрема знаходиться і Іран, а не з півдня, з боку Ємену, де діють бойовики-хусити, які взяли на себе відповідальність за атаки.

США проводять щодо Ірану політику максимального тиску, постійно вводячи санкції проти організацій і фізосіб в країні.

У травні 2018 року США в односторонньому порядку оголосили про вихід з СВПД і відновили жорсткі санкції проти Ірану, включно з повним ембарго на експорт іранської нафти, доходи від якої мають ключове значення для економіки Ісламської республіки.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВР прийняла за основу законопроєкт про дерегуляцію ринку торгівлі вживаними авто - Гетманцев

ВР удосконалить порядок ведення військового обліку під час війни

У ХАРКОВІ ЧУТИ ВИБУХИ - ВЛАДА

Зеленський розраховує на допомогу Данії в пошуку додаткових систем ППО для Миколаївської області

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення заступника голови Дніпровського РУ ГУНП на 14 млн грн

Європарламент 14-й раз відклав погашення бюджету Ради й Ради ЄС 2022 року, яке раніше відкладали через вимогу надати Україні Patriot

НАТО проведе неформальну нараду глав МЗС країн Альянсу в Празі 30-31 травня

Через обстріл у Козацькому загинула жінка - Херсонська ОВА

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт, що пропонує вдосконалити систему початкової загальновійськової підготовки

Ворог атакував Полтавщину, попередньо, без жертв і постраждалих - голова ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА