10:30 20.09.2019

Стефанчук не береться прогнозувати, чи проголосує ВР держбюджет-2020 у першому читанні в п'ятницю

2 хв читати
Стефанчук не береться прогнозувати, чи проголосує ВР держбюджет-2020 у першому читанні в п'ятницю

Перший віце-спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук заявляє, що рішення про голосування за проект державного бюджету на 2020 рік буде ухвалено за результатами його представлення в сесійній залі парламенту в п'ятницю.

"Давайте подивимося. Це питання стоїть як презентація бюджету. За результатами того, як його буде представлено, буде ухвалено рішення", - сказав Стефанчук на запитання журналіста, чи планується в п'ятницю голосування ВР за проект держбюджету в першому читанні.

Він зазначив, що внесений до ВР проект - "це лише перший варіант", який Кабінет Міністрів зміг сформувати за 15 діб, і заявив, що до нього вже є питання. Зокрема, ініціативу підвищити розмір мінімальної заробітної плати на 550 грн Стефанчук прокоментував так: "Це те, що абсолютно не влаштовує, наприклад, нас, і це те, що не відповідає зробленим обіцянкам".

Перший віце-спікер розповів, що розгляд проекту держбюджету на 2020 рік - не єдине питання, яке стоїть на порядку денному поточного дня парламенту.

"Кабінет Міністрів формує бюджет на наявній на сьогодні законодавчій базі. Тому сьогодні наше завдання максимально запропонувати і дати можливість їм використати нові економічні механізми, які дали б можливість, зокрема, відкоригувати бюджетну базу. Ми поки що діємо у рамках чинного законодавства, по-іншому воно бути не може. Саме тому ми налаштовані сьогодні ухвалити низку важливих економічних законів, які, зокрема, дадуть змогу уряду певним чином трансформувати бюджетну основу", - розповів Стефанчук.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА