19:24 20.09.2019

Трамп: США можуть відразу атакувати 15 цілей в Ірані, проте вибирають стриманість

2 хв читати
Трамп: США можуть відразу атакувати 15 цілей в Ірані, проте вибирають стриманість

Президент США Дональд Трамп заявив про здатність американських військових у будь-який момент одночасно атакувати 15 цілей на території Ірану, повідомляє в п'ятницю агентство Bloomberg.

"Найпростіше, що я можу сказати: добре, ну давайте атакуємо 15 різних і важливих цілей в Ірані. Я можу зробити це - і питань більше немає", - сказав президент журналістам у Білому домі.

Однак, за словами Трампа, він вважає, що стриманість у цьому питанні є демонстрацією сили США. "Я думаю, що те, як ми зараз діємо (щодо Ірану - ІФ), демонструє набагато більше сили", - зазначив президент.

Крім цього Трамп згадав, що збирається обговорити з командою з нацбезпеки варіанти дій щодо Ірану.

Раніше агентство Associated Press повідомило, що в п'ятницю Пентагон має намір представити Трампу список заходів, які США можуть вжити щодо Ірану у відповідь на удари по нафтових об'єктах Саудівської Аравії, відповідальність за які Вашингтон поклав на Тегеран.

У ніч на 14 вересня підприємства Saudi Aramco піддалися атаці. Зокрема, був атакований комплекс з доробки нафти, розташований на сході країни. Це призвело до скорочення видобутку нафти в Саудівській Аравії вдвічі - на 5,7 млн барелів на добу.

Відповідальність за напад взяли на себе єменські повстанці-хусити, проте США засумнівалися в їх причетності і звинуватили в тому, що трапилося, іранську владу. Тегеран відкидає ці звинувачення.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА