07:08 21.09.2019

Лукашенко схвалив проекти угод щодо віз і реадмісії з Євросоюзом

2 хв читати
Лукашенко схвалив проекти угод щодо віз і реадмісії з Євросоюзом

Президент Білорусі Олександр Лукашенко схвалив проекти угод щодо віз і реадмісії з Європейським Союзом, повідомляє в п'ятницю прес-служба глави держави.

"Президент Білорусі Олександр Лукашенко підписав укази, якими схвалено проекти угод з Європейським Союзом про спрощення видачі віз та про реадмісію осіб, які перебувають без дозволу", - йдеться в повідомленні.

Проекти цих документів схвалені як основа для проведення переговорів.

Міністерство закордонних справ уповноважене на проведення переговорів і підписання угод при досягненні домовленостей в межах схвалених проектів.

Як повідомлялося, екс-глава представництва ЄС в Білорусі Андрій Вікторин на початку серпня зазначав, що Білорусь і Євросоюз можуть підписати угоду про спрощення візового режиму восени поточного року.

Про готовність Мінська підписати ці угоди раніше в п'ятницю повідомив прес-секретар МЗС Анатолій Глаз. "Главою держави прийнято рішення, яке сьогодні буде опубліковано, про підписання угод з Європейським Союзом про спрощення видачі віз та реадмісії", - сказав Глаз. Він звернув увагу, що "цьому кроку передував досить складний і протяжний за часом переговорний процес з Європейським Союзом, за підсумками якого вироблені взаємоприйнятні тексти, що найбільш повною мірою враховують інтереси обох сторін".

Раніше екс-посол повідомляв, що угоду про спрощення візового режиму між Білоруссю і Євросоюзом планується підписати до 2 лютого 2020 року, коли почнуть діяти зміни до візового кодексу ЄС. Відповідно до змін вартість шенгенської візи збільшиться з 60 до 80 євро. Разом з тим, спроститься отримання віз для законослухняних мандрівників. Також заявникам з хорошою візовою історією буде простіше отримати багаторазові візи на термін від одного року до п'яти років.

У білоруському МЗС зі свого боку заявляли, що розраховують на підписання угоди про спрощення візового режиму з ЄС до кінця поточного року, що дозволить знизити вартість віз для білорусів в країни ЄС до 35 євро.

Тим часом, 19 вересня в базі нормативних актів Єврокомісії з'явився проект угоди з Білоруссю про спрощення візового режиму. Проект уже внесений ЄК на розгляд робочих органів Ради ЄС.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА