08:40 21.09.2019

Експерти ООН попереджають про можливе затоплення мегаполісів

2 хв читати
Експерти ООН попереджають про можливе затоплення мегаполісів

Сотні мільйонів людей в усьому світі можуть перетворитися на "кліматичних біженців" через підйом рівня світового океану. Про це в п'ятницю, 20 вересня, повідомляють французькі ЗМІ, які ознайомилися з проектом доповіді експертів ООН.

Навіть якщо людству вдасться не допустити глобального потепління більш ніж на два градуси в порівнянні з доіндустріальною епохою, через підвищення рівня океану 280 мільйонів людей можуть втратити своїх будинки.

Такі кліматичні умови провокують танення льодовиків, що в результаті призводить до підйому рівня води більш ніж на 4 метри. "Цього достатньо, щоб стерти більшість прибережних міст з лиця землі", - вважає Бенджамин Штраусс, керівник некомерційної організації Climate Central.

Експерти вважають, що в майбутньому майже повністю або частково під воду підуть багато великих міст. Серед них називають Гонконг (31 відсоток його території, на думку авторів доповіді, опиниться під водою), Шанхай (39%), Мумбаї (27%), Калькутту (24%), Амстердам (92%), Бангкок (42%) і Маямі (43 відсотки).

Крім того, деякі острівні держави можуть вже до 2050 року стати безлюдними, проте це буде пов'язано не із затопленням, що, на думку експертів, навряд чи відбудеться раніше 2100 року, а з тим, що частота повеней призведе до забруднення питної води. У деяких містах, де це буде можливо з технічної та фінансової точок зору, влада докладе певних зусиль, щоб уникнути занурення під воду. Зокрема, в Нью-Йорку можуть бути виконані захисні роботи, які обійдуться в мільярди доларів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА