18:46 21.09.2019

П'ятеро правоохоронців постраждали під час розблокування руху поїздів на Львівщині

2 хв читати
П'ятеро правоохоронців постраждали під час розблокування руху поїздів на Львівщині

У Львівській області під час заходів щодо розблокування руху поїздів з вугіллям на залізничній станції "Соснівка" постраждали п'ятеро правоохоронців, повідомили в поліції Львівської області.

"Під час заходів щодо розблокування руху учасники акції завдали тілесних ушкоджень п'яти правоохоронцям. Одного з них, 38-річного старшого сержанта поліції, доставили в лікарню. Діагноз уточнюється", - йдеться в повідомленні на сторінці відомства в Фейсбук у суботу.

У прес-службі також зазначили, що на законні вимоги правоохоронців блокувальники не реагували. "Поліція змушена була застосувати заходи поліцейського примусу, оскільки вони чинили фізичний опір", - додали у відомстві.

Правоохоронці затримали 28 правопорушників, вони доставлені у відділення поліції, встановлюються їх особисті дані.

Раніше повідомлялося, що в Сокальське відділення поліції 21 вересня надійшла заява від керівництва одного з вугільних підприємств району про те, що в селі Селець на залізничній колії станції "Соснівка" невідомі особи здійснюють блокування вагонів, завантажених вугіллям, чим завдають істотного фінансового збитку підприємству.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.279 (блокування транспортних комунікацій, захоплення транспортного підприємства) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від двох до п'яти років позбавлення волі.

Зі свого боку, голова Конфедерації вільних профспілок України, народний депутат Верховної Ради 9-го скликання Михайло Волинець повідомив про затримання учасників протесту. "... на станції Соснівка на Львівщині силовики заарештовують учасників АТО, які більше 20 діб блокують вагони з російським вугіллям", - написав він на своїй сторінці в Фейсбук.

На сторінці "Штабу блокади торгівлі з окупантами" в Фейсбуці зазначено, що затримано понад 20 осіб, серед них народний депутат Верховної Ради 8-го скликання Семен Семенченко.

За інформацією місцевого видання Zaxid.net, на залізничній станції "Соснівка" протягом декількох днів активісти, шахтарі і учасники бойових дій блокують вагони з вугіллям. Вони вимагають пояснень, яким чином вугілля з країни-агресора (на вагонах є напис РЖД - "Російські залізниці") виявився в Західній Україні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Донеччині за минулий день через обстріли поранені семеро жителів - ОВА

Кількість постраждалих унаслідок нічного обстрілу Харкова зросла до шести осіб

РФ вивела в Азовське море один бойовий корабель, у Середземному чергують три носії "Калібрів" - ВМС ЗСУ

Унаслідок нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено ЛЕП, без світла залишилася частина абонентів

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів один загиблий і п'ять поранених

Окупанти за добу понад 400 разів обстріляли Запорізьку область, застосувавши артилерію і 147 БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували 880 окупантів та 43 артсистеми противника

Авіація Сил оборони за добу атакувала 17 районів скупчення сил РФ

На фронті за добу було понад 100 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку ЗС України відбили 24 атаки

Війська РФ за добу завдали по Україні п’ять ракетних і 77 авіаударів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА