22:40 21.09.2019

Глава поліції Львівщини сторонам конфлікту: Поліція розблокувала шляхи, тепер ви повинні знайти рішення проблеми

2 хв читати
Глава поліції Львівщини сторонам конфлікту: Поліція розблокувала шляхи, тепер ви повинні знайти рішення проблеми

Глава поліції Львівської області полковник Василь Віконський звернувся до представників органів місцевого самоврядування та керівництва вугільного підприємства в зв'язку з блокуванням залізничної колії.

"З огляду на те, що питання переросло в політичну площину, звертаюся до місцевої влади і керівництва вугільного підприємства негайно вирішити свої спірні питання. Поліція розблокувала шляхи, тепер ви повинні знайти рішення проблеми", - цитує Віконського прес-служба Міністерства внутрішніх справ у Фейсбук в суботу ввечері.

Глава поліції Львівщини наголосив, що "запрошені в поліцію громадяни будуть встановлені, порушники оштрафовані і всіх їх відпустять.

Раніше повідомлялося, що в Сокальське відділення поліції 21 вересня надійшла заява від керівництва одного з вугільних підприємств району про те, що в селі Селець на залізничній колії станції "Соснівка" невідомі здійснюють блокування вагонів, завантажених вугіллям, чим завдають істотного фінансового збитку підприємству.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.279 (блокування транспортних комунікацій, захоплення транспортного підприємства) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від двох до п'яти років позбавлення волі.

Під час заходів щодо розблокування руху учасники акції блокування завдали тілесних ушкоджень восьми правоохоронцям. Одного з них, 38-річного старшого сержанта поліції, доставили до лікарні.

У прес-службі також зазначили, що на законні вимоги правоохоронців блокувальники не реагували. "Поліція змушена була застосувати заходи поліцейського примусу, оскільки вони чинили фізичний опір", - додали у відомстві.

Правоохоронці затримали 28 правопорушників, вони доставлені у відділення поліції, встановлюються їх особисті дані.

За інформацією місцевого видання Zaxid.net, на залізничній станції "Соснівка" протягом декількох днів активісти, шахтарі і учасники бойових дій блокують вагони з вугіллям. Вони вимагають пояснень, яким чином вугілля з країни-агресора (на вагонах є напис РЖД - "Російські залізниці") виявився в Західній Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ за минулий день понад 50 разів обстріляли Сумську область, поранено чотирьох жителів

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА